האם תלונה לרווחה מהווה עילה לתביעת לשון הרע?

  • תביעת לשון הרע
    אלין | 11/04/2021 13:31

    שלום,גרושה של בעלי הולכת במשך שנים לרווחה ומוציא מכתבים שיקריים על כך שהיה אלים כלפיה בנישואין.כשפנינו לרווחה נאמר לנו שזה רק ואך לדבריה.עכשיו המכתבים האלה היא מגישה למחלקת הגביה בעירייה,לסיוע משפטי כדי לקבל עו"ד וגם כדי לקבל מלגה ללילמודים.עכשיו כתוב במפורש בכל מכתב לאן הוא מוגש.אפשר לתבוע אותה על לשון הרע שהיא פוגעת בשמו הטוב כדי לקבל הטבות? מציינת שחוץ ממכתבים האלה שהיא מוציא אין כלום והכל שקר.בעלי מעולם היה אלים כלפיה פיזית.תודה על תגובה.

    • האם תלונה לרווחה מהווה עילה לתביעת לשון הרע?
      עו"ד תום שנפ | 13/04/2021 12:34

      אלין שלום,

      סעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע קבוע שהגשת תלונה לרשות מוסמכת מהווה הגנה טובה מפני תביעת לשון הרע. המשמעות היא שלא ניתן להגיש תביעת לשון הרע אם הדברים נאמרו כחלק מתלונה כאמור.

      במקרה שלך יש לבחון האם כלל המכתבים אכן שוגרו לרשות מוסמכת, אם לאו. כך למשל, בהחלט ייתכן כי שיגור מכתב הכולל תוכן דיבתי למחלקת הגביה בעירייה, עולה כדי לשון הרע, ואינו חוסה תחת ההגנה האמורה.

      ממליץ לפנות לייעוץ משפטי פרטני לבחינת האפשרויות ביחס לכל מכתב שיצא לגורמים השונים.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il