הקטנת שטח דירה

  • הליך של תמא בבניין
    חלי | 08/04/2021 10:47

    הבניין בו אני מתגוררת עובר הליך של תמא הדירה הוקטנה לצורך התמא משמעותית
    האם אני צריכה חישוב של המטרג לארנונה מחדש?
    תודה רבה רבה

    • הקטנת שטח דירה
      עו"ד אילן הלוי | 14/04/2021 09:59

      שלום חלי!

      אם הדירה החדשה קטנה יותר מדירה קודמת אז גם הארנונה תשתנה בהאם. רק קחו בחשבון כי יתכן ונוספו שטחי מרפסת. כן יש רשויות שקובעות תעריפים גבוהים יותר לבניינים חדשים וכן לקחת בחשבון כי השטח לצורכי ארנונה בדירה הקודמת לא היה מעודכן בהתאם למצב בפועל.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • הליך של תמא בבניין
        חלי | 14/04/2021 12:41

        היי
        תודה על תשובתך
        הבניין כרגע בתמא עוד שנתיים התמא מסתיים
        האם במהלך התמא מאחר וצימצמו משמעותית את הדירה יש התחשבות בחישוב התמא עד לסיום ההליך

        • הקטנת שטח הדירה
          עו"ד אילן הלוי | 27/04/2021 12:57

          היי חלי

          מתנצל על האיחור בתשובה. עדכון שטח לצורכי ארנונה לא מתבצע באופן שוטף. לכן אני מניח כי כל עוד הפרויקט לא הסתיים אתם תחויבו לפי השטח הנוכחי. בכל מקרה אתם יכולים לפנות לעיריה ולבקש הפחתת חיוב בגלל השטח. אני רק שב ומזהיר כי כדאי שתבדקו טוב אם אכן השטח קטן לעומת מה שאתם משלמים.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com