תלוי בסוג הדיון

  • מסמכים
    יאיר | 06/04/2021 17:30

    אלו מסמכים כדאי לבקש לקראת דיון בדוח על אי עצירת רכב ברמזור אדום ואיך לבקש

    • תלוי בסוג הדיון
      אבי | 07/04/2021 07:03

      אם זה שימוע - תבוא עם העתק הדוח

      אם זה התייצבות ראשונה בבית המשפט - כלום. זו רק הקראה.

      אם זה דיון הוכחות - בקש את תיק התביעה וראה מה כתוב שם. מבחינתך כל מסמך שיתקוף את תיק התביעה הוא טוב ולדוגמא: הוכחה חד משמעית שהרמזור היה מקולקל באותו הזמן או שהיה ערפל או שהשוטר לא יכול הי הלראות אותך ואת הרמזור יחד בגלל משהו.

      כמו שאומר יעקבי - לא עורך דין, רק רוצה לעזור

      • מה
        יאיר | 07/04/2021 10:28

        הסבר נא? למה שיהיה שימוע? איך זה עובד

        • קודם תסביר יותר על הדיון
          אבי | 07/04/2021 12:47

          ותרחיב קצת בפרטים

          אני לא יכול לנחש מה אתה רוצה באופן ספציפי

          אנא שאל שאךה מדוייקת לתשובה מדוייקת

          • ?
            יאיר | 07/04/2021 17:45

            אני לא יודע כלום. אולי תסביר מה מצפה לי. רק הגשתי בקשה להשפט. מה השלבים הצפויים? ואיך ומתי אקבל מסמכים? מה זכויותי?

            • !
              אבי | 07/04/2021 20:45

              הסברתי לך בהוגעתי הראשונה בקטע המתייחס למשפט, דיון הקראה ודיון הוכחות

              עכשיו אמרת בצורה מפורשת שבקשת להישפט. אני מבין שקבלת הזמנה לדין ולא דו"ח ברירת קנס.

              החלטת לא לשלם מסיבותיך שלך וללכת לבקש את יומך בבית המשפט.

              כמו שכתבתי הדיון הראשון הו אהקראה בו אתה נשל על ידי השופט האם אתה מודה או לא. מודה? דינך נחרץ במקום. כופר? נקבע מןעד לדיון הוכחות בו השוטר מעיד את גרסתו ושמורה לך הזכות לחקור אותו חקירה נגדית על מנת להזים את דבריו או לטעת ספר סביר במוחו של השופט.

              לאחר כל זאת, השופט יחרוץ את דינך. זכאי? אתה יוצא מאולם הדיונים שמח וטוב לב. אשם? ייתכן וגזר דינך ינתן במקום או יקבע מועד נוסף.במועד הנוסף יוטל עליל העונש. בד"כ קנס של 1500 ש"ח, פסילה בפויל ופסילה על תנאי.

              אם השופט יחליט כי נהלת דיון סרק, ייתכן והעונשים יוחמרו.

              עכשיו לעצפ העניין, קשה מאוד להזים עדות שוטר על רמזור אדום. קשה עוד יותר על אישום רמזור אדום בהסיבות מחמירות.

              מדבריך אני למד שאין לך מושג איך מתנהל בית הדין לתעבורה. רק ךסבר את העין, יש משהו כמו 95% הרשעות.

              שוב, איני עורך דין ונסיוני הוא בתחום האכיפה וקריאת אלפי פסקי דין.

              יש לי שתי עצות עבורך:

              האחת: אם קבלת דוח והחלטת להישפט (בהנחה שאין לך כלים ממש טובים טכניים ומשפטיים, לקעקע את הדוח, הודע לבית המשפט שאתה חוזר בך מרצונך להישפט ורוצה לחזור לקנס המקורי

              האחרת: אם קבלת הזמנה לדין על רמזור בנסיבות מחמירות, רכוש שרותי עורך דין (שעלותו אינה זולה) או הודע בכתב לבין המשפט כי אתה מודה בעובדות הכתובות בכתב האישום, לא רוצה לבזבז זמן שיפוט יקר. זו להערכתי הדרך הזולה ביותר לצאת ממשפט כזה. כמובן הנקודות, באדיבות משרד הקיושי הן חלק מהעניין.

              בהצלחה בכל דרך שתבחר

              אתא יכול לקבל את תיק התביעה כדי לעיין ב

              • "הוכחה חד משמעית שהרמזור היה מקולקל" - לא בטוח
                שלומי | 08/04/2021 10:18

                לנאשם אין שום צורך להוכיח, גם לא "חד משמעית", שהרמזור היה מקולקל ! ! !

                די בכך שהנאשם טוען שהרמזור היה מקולקל.

                פסיקת בית המשפט העליון קובעת שעל המאשימה (המדינה) להוכיח שהרמזור אכן היה תקין

                ולכן, לא קיים על הנאשם שום נטל הוכחה שהרמזור היה מקולקל.

                ציטוט מפסיקת העליון:

                "אין חולקין, כי על המשיבה רובץ הנטל להוכיח את תקינותה של מערכת הרמזורים בהיותה מכשיר אלקטרוני..."

                [רע"פ 4550/06 עלי יונס נ' מדינת ישראל]

                 אבל, אם המדינה הוכיחה שהרמזור היה לכאורה תקין, רשאי הנאשם להביא ראיות לסתור.

                כדי שהנאשם יצטרך להוכיח "קילקול" המדינה צריכה ראשית כל להוכיח תקינות.

                • נתתי את זה כדוגמא
                  אבי | 08/04/2021 11:45

                  ואתה צודק בדבריך. מנסיוני, קשה להזים עדות שוטר על עבירת רמזור. חלק מנסיבות המקרה הוא כתיבת המשפט "רמזור תקין, נבדק לפני אכיפה" מספקת להוכחת תקינות.

                  אם השוטר לא כתהב את זה בדבריו, זה בהחלט מזים את עדותו בדבר תקינות ודין התביעה להידחות.

                  פותח השרשור קימץ, על דרך ההמעטה,  במידע על מה ולמה הדוח ולכן שיערתי השערות.

                  ושוב, כמאמר יעקבי - לא עו"ד, רק רוצה לעזור. לא מתאים? לא צריך

              • דין
                יאיר | 08/04/2021 17:17

                לא קבלתי נהזמנה לדין. רק דוח. הגשתי בקשה להשפט. מה צפוי

                • כמו שאמרתי קודם הרשעה בסכוי 95%
                  אבי | 09/04/2021 11:13

                  אם אתה לא עורך דין ואין לך טיעונים כבדח משקל, תורשע.

                  במינימום - 1500 ש"ח ונקודות של משרד הרישוי

                  במקסימום, לא יודע, תלוי כמה זמן תבזבז לבית המשפט על טיעוני סרק. השופט אינו כבול ל קנס המקורי .

                  • הוא לא שאל מה סיכויי ההרשעה
                    אביחי | 09/04/2021 22:30

                    הוא גם לא שאל מה דעתך.

                    הוא רצה לדעת מה השלבים הטכניים בהליך המשפטי.

                    בפורום משפטי זה דעתך האישית לא מעניינת - מה גם שהיא חסרת כל בסיס.

                    • ואתה לא קורא עד הסוף. מיציתי אותך  לת
                      אבי | 10/04/2021 09:25

                      • הכותרת שלך - הרשעה בסיכוי 95% - מדברת בעד עצמה.
                        אביחי | 10/04/2021 11:44

                        אם היית מבין מה שהשואל שאל - ואתה ממש לא מבין,

                        היית צריך להסביר לו, שהוא חייב לקבל זימון למשפט תוך שנה ממועד הבקשה להישפט,

                        שאם לא כן, יש התיישנות על הדו"ח.

                        אבל, כל התרומה השלילית שלך כאן, היא לאיים ולהפחיד, שהסיכוי הוא 95%,

                        מה שמוכיח שגם אין לך מושג על מה שאתה מדבר.