ומה יקרה אם יוחלט שזו אינה עדות שמועה?

  • ויתור על חקירת עד
    איתן | 06/04/2021 13:35

    הוגש תצהיר תובע בבקשה לביטול פסק דין. התצהיר מהווה עדות לפי השמועה בהגדרתה לפי פק' הראיות. בדיון שנקבע אמרתי שזו עדות שמועה ולכן  אינה קבילה. האם זה שלא חקרתי את העד (שכל עדותו עדות שמועה) עשויה לעמוד לרעתי?

    • ומה יקרה אם יוחלט שזו אינה עדות שמועה?
      שאול | 11/04/2021 14:15

      אתה קובע מסקנה משפטית ועל סמך הדעה שלך בלבד בחרת לא לחקור אותו?!

      חשבת על האפשרות שבית המשפט יחליט שזו לא עדות שמועה?! ומה אז?

      היית צריך לחקור אותו למרות מה שאתה חושב לגבי חשיבות עדותו.

    • ויתור על חקירת עד
      עו"ד טליה שנברגר | 13/04/2021 18:55

      שלום רב,

      חבל שבחרת לוותר על חקירה נגדית של העד. אם חלילה בית המשפט ייקבע שהעדות אינה מפי השמועה ביחס לכולה או לחלקה, לויתור שלך על חקירתו תהיה משמעות גדולה.

      כרגע אין לך מה לעשות עם העניין אלא להמתין להחלטה ולהתקדם עם התיק משם.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talyashenberger@gmail.com