האם נישום זכאי לקבל העתקים מהסכמי שומה?

  • הסכם שומה ופרוטוקול הסכם שומה
    ליאת | 06/04/2021 00:18

    חתמתי הסכם שומה
    ביקשתי מהעו"ד שייצג אותי העתק גם את של פרוטוקול הסכם השומה לאחר שהבנתי שיש כזה דבר, והוא מסרב לתת לי אותו
    האם אני זכאית לקבל העתק של פרוטוקול הסכם השומה עליו חתמתי?

    במידה ועו"ד מסרב לתת לי, האם העתק הפרוטוקול נמצא במשרדי מס הכנסה ואני יכולה לקבלו מהם?

    • האם נישום זכאי לקבל העתקים מהסכמי שומה?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 06/04/2021 00:28

      שלום רב,
      עו"ד שייצג אותך מול מס הכנסה הוא שלוח שלך לעניין הייצוג והוא יחתום על ההסכם בשמך כל עוד ייפית את כוחו לייצגך לרבות לקבל החלטות בהסכם פשרה עם מס הכנסה.
      כל מסמך עליו חתם המייצג ועליו הסתמך המייצג במסגרת הסכם השומות חייב לעבור גם אל הנישום ובמידה ומשום מה עו"ד מסרב להמציאו לנישום יש להבין מה הסיבה אולי מחלוקת על שכר טרחה וכיו"ב.
      בכל מקרה, תמיד ניתן לפנות לפקיד השומה ולבקש העתק מכל הנספחים, פרוטוקולים, ניירות עבודה ששימשו בסיס להסכם השומה.

      בכבוד רב,

      עו"ד ורו"ח חיה אביסרור שמעוני
      מנהלת פורום דיני מיסים
      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2,ראשון לציון

      • הסכם שומה ופרוטוקול
        ליאת | 06/04/2021 00:34

        חתמתי על ההסכם וקיבלתי העתק
        אני מעוניינת בפרוטוקול על מנת שכל החומר יהיה אצלי והוא מסרב לתת לי אותו
        אין שום מחלוקת על שכר טרחה
        האם הבנתי ממך נכון שעליו לתת לי את הפרוטוקול ובכל מקרה ניתן לקבל במשרדי מס הכנסה את הפרוטוקול?