שאלת הבהרה

  • האם מותר לקצינת מבחן בענייני משפחה לבקש בדיקת שתן?
    י | 05/04/2021 10:18

    לאחר גירושים ולאחר שהפרתי צו הרחקה מביתי, שופטת החליטה על קצינת מבחן. הנל מבקשת בדיקות שתן בכל שבוע לתקופה לא מוגבלת אף על פי שאין לי עבירות סמים בהווה או בעבר. כאשר נשאלתי האם אני מעשן גראס עניתי שכן . בערב לאחר העבודה אני נוהג לעשן. יש ברשותי הערכה מפסיכיאטר שממליץ על טיפול בגראס רפואי אך גם זה לא מספק אותה ואף נאמר לי שבמידה והבדיקה לא נקייה אני אשלח לאישפוזית. מחלקה סגורה. מה עושים במצב כזה. תודה מראש.

    • שאלת הבהרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 05/04/2021 13:16

      פונה יקר, לא ברור לי משאלתך האם הוגש כנגדך כתב אישום על הפרת הוראה חוקית ( צו הרחקה ) ולאחר שהודית בו נשלחת לקצינת מבחן שדורשת ממך האמור בשאלתך, או שמא שופטת לענייני משפחה שלחה אותך לעו"סית שדורשת זאת.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תודה על ההתייחסות
        י | 05/04/2021 13:37

        הוגש נגדי כתב אישום הודיתי בפני שופטת על הפרת צו ההרחקה. בעקבות זאת נשלחתי לקצינת מבחן. תודה .

        • שאלה בנוגע לסמכויות קצינת מבחן
          עו"ד אמיר מורשתי | 05/04/2021 14:25

          פונה יקר, קצינת המבחן בבואה לערוך תסקיר אמורה גם לברר את הנסיבות שבגללן בוצעה העבירה על ידך ואם למשל היא סבורה שייתכן ובשל בעיית סמים ממנה אתה סובל אתה ביצעת את העבירה או שאתה עלול לשוב ולבצע עבירה כזו בעתיד, היא יכולה לבקש ממך בדיקות שתן נקיות או להמליץ במקרים המתאימים שתעבור הליך גמילה מסמים. יחד עם זאת, איש לא יכול לכפות עליך הטיפול ( ובכל מקרה טיפול גמילה לא יצליח אם האדם לא רוצה להיגמל ) וככל ותסרב, המשמעות תהיה שהיא תגיש תסקיר שלילי אודותיך על כל המשמעויות שנלוות לכך לעניין העונש שאתה עתיד לקבל. כמובן, שייתכן גם להגיע לפתרונות ביניים מול קצינת המבחן, אך הדבר דורש ייצוג של עו"ד ולא ניתן במסגרת הפורום לסייע בנושא זה

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • בדיקת שתן
            י | 07/04/2021 14:51

            במידה ואני מציג לקצינת מבחן אישור רפואי לגראס שהוצעתי באמצע התהליך איתה. האם הבדיקות שתן ייפסקו? תודה

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 07/04/2021 15:04

              ככל ויש בידך אישור רפואי לצריכת קנאביס, הרי שהשימוש בכמות המוקצבת לך הוא בחזקת שימוש בתרופה ועל כן סביר שיפסיקו את בדיקות השתן אלא אם ירצו לבחון שימוש בסמים אחרים

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי

              • בדיקת שתן
                י | 07/04/2021 16:06

                תודה רבה רבה על ההתייחסות ושאלה אחרונה. האם זה לא מעשה שיכול להכעיס את המערכת.??כביכול אני מוציא את האישור לאחר שהתגלה בשתן שרידי גראס. תודה תודה

                • המשך תשובה
                  עו"ד אמיר מורשתי | 07/04/2021 16:22

                  אישור רפואי לקנאביס הוא אישור רפואי לכל דבר ועניין והוא ניתן ע"י רופאים שהוכשרו והוסמכו לכך- כך שכמו שלא יכולים לבוא אליך בטענות אם תאלץ לקחת תרופות נרקוטיות שונות כך לא יכולים לבוא אליך בטענות אם יש לך כעת אישור רפואי בנושא

                  בברכה,

                  אמיר מורשתי, עו"ד
                  מנהל פורום פלילי