שערוך פיצויים

  • שיערוך פיצוי לנפגע בתאונת דרכים
    רונית | 05/04/2021 06:58

    שלום,

    מדובר באדם בריא, כבן 80 שנפגע על ידי רכב במעבר חציה.

    חשוב לציין כי הרכב הפוגע עקף רכב שנתן לאדם לעבור

    ולמעשה בעקיפה זו, פגע בהולך הרגל והעיף אותו.

    הנפגע אושפז מספר ימים בבית החולים עם שבר באגן הירך

    אך הניתוח נעשה רק לאחר חצי שנה מיום הפגיעה.

    במהלך כל התקופה, הנפגע, שעד ליום התאונה היה אדם פעיל

    אמנם פנסיונר אך עושה הכל. הנפגע סבל מכאבים איומים ונטל כדורים חזקים מאד לשיכוך הכאבים. בנוסף לפיזיוטרפיה שעשה בתקופת הקורונה שהיו קשיים לקבל טיפולים פרונטליים ולכן עשה אותם בזום – ברור לא מדובר באותו אפקט אם המטפל היה מגיע פיזית.

    לאחרונה התברר לנו על ידי התובע המשטרתי כי הפוגע כפר בכל האשמות אך חזר בו והודה.

    מן הסתם יש לכך משמעות מבחינות שונות.

    שאלותי :

    1. כיצד מוערך הפיצוי לנפגע בגיל כזה? אילו פרמטרים נילקחים בחשבון?

    2. מאחר ומדובר בתביעה פלילית תעבורתית – מה תפקידו של עו"ד מטעם הנפגע בשלב זה ? האם יש משמעות לשכירת עו"ד בשלב התחלתי או שיש לשכור עו"ד רק בשלב של התביעה האזרחית?

    שאלתי נובעת מכך שהבנו מהעו"ד שאין טעם לדבריו בהגעתו לבית משפט לתעבורה ? אז לשם מה למעשה שכרתי אותו ?

    תודה

    • שערוך פיצויים
      עו"ד תומר ששון | 08/04/2021 09:10

      ככל ושגרת עו"ד לנזקי גוף אכן אין צורך בהגעתו מהטעם שאין משמעות לשאלה האם הנהג אשם או לא לצורך הפיצויים שכן מדובר באחריות מוחלטת, כלומר אין רלוונטיות לשאלה מי אשם בתרונה לצורך הפיצוי. את יתר השאלות ראוי שתפני לעורך דינך.

      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@gmail.com

      • תאונת דרכים
        רונית | 08/04/2021 09:52

        תודה על התייחסותך. לצערי העו'ד שלקחנו לא עושה עבודתו נאמנה. לכן-רציתי לפחות לדעת מס' דברים בסיסיים לגבי הפיצוי לפנסיונר וכיצד הוא נקבע.

        תודה