מזונות בתקופת לימודים אקדמיים

  • מזונות לבוגר שדחה שירות צבאי לטובת למודים
    יוסי | 04/04/2021 17:54

    שלום

    בפסק דין מזונות, נקבע כי מזונות ישולמו ליידי האם עד מלאת לבן 18 שנים או עד לסיום למודיו בבית הספר התיכון. נקבע גם כי בעת שירותו הצבאי ישלם האב שליש מדמי המזונות ליידי האם, אולם הבן דוחה את הצבא וימשיך בלמודים אקדמאים, בפסק הדין לא נקבע דבר לגבי אפשרות זו. כעת האם תובעת כי דמי המזונות ישולמו לידיה גם בתקופת הלמודים. מה הדין במקרה זה? האם רשאי האב להפסיק את התשלומים עד לגיוסו של הבן?, עד מתי ישלם האב מזונות במקרה כזה?

    • מזונות בתקופת לימודים אקדמיים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 17/04/2021 12:50

      יוסי שלום,

      יש לקרוא כמובן את הנוסח המדוייק של פסה"ד, אולם אם מדובר בלימודים אקדמיים והציטוט שציינת בשאלה מדוייק (ללא מילים ופסיקים שעלולים לשנות את המשמעות), הרי שהפרשנות הסבירה היא שלימודים אקדמיים אינם נכללים בתקופה החיוב.
      אולם כדי למנוע פניה של האם ללשכת ההוצאה לפועל, אשר עלולה לגרום לך להוצאות, גם אם פרשנותך תתקבל, לפי שאתה מחליט להפסיק לשלם, אני מאוד ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה, בפניו תציג את פסה"ד עצמו.
      יתכן שאחת האופציות העומדות בפניך היא למשל לפנות לביהמ"ש שנתן את פסה"ד, כדי לקבל הבהרה (שעלולה להיות שונה מדעתך ... על כל המשתמע מכך), אבל אני ממליצה לך בכל מקרה לפנות לייעוץ לפני כל צעד שתעשה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il