איך נקבע פיצוי בגין מותו של אדם מבוגר?

  • פענוח שבוי של הדמיה במיון.
    מיקה | 02/04/2021 18:45

    אימי הגיע למיון עם תסמינים של שבץ מוחי, נעשתה הדמיית ct,  נאמר שבכתב, אין ממצא, נסענו הביתה, בבוקר הפענוח שונה באפליקצית בית החולים, נקבע אוטם חריף, על אותה הדמיה, אימי מתה אחרי יומיים, מהשבץ. היתה מבוגרת. יש נזק בלתי הפיך היא מתה, הבנתי שהמוות בעצם מקטין פיצוי, כי אין הוצאות סעוד וכו', שאלתי האם יש פיצוי שקבוע בחוק מינימלי או עקרוני בפסקי דין, שיש פיצויי ישיר על המרכיב,  על עצם פענוח שגוי של ההדמיה. אין בכלל צורך להוכיח מול בית החולים, את עצם השגיאה בפענוח, הם אישרו זאת, ויש את שני הפענוחים של אותה הדמיה חתומים על ידי בית החולים עצמו. החולה מתה. הסיבה לשאלה, כי הבנתי שהפיצוי מתחלק ל2 מרכיבים עיקריים, הרשלנות עצמה, וההוצאות מסביב הפסדים וטיפולים, רק שאצל מבוגרת מרכיב ההפסדים  והייפולים קטן מאוד, בעיקר שהיא מתה. האם כדאי להגיש תביעה שהמרכיב העיקרי שלה זה טעות בפענוח הדמיה, דמי הפיצוי, וכפי ששאלתי, זה משהו שיש לגביו פיצוי -כספי נהוג בפסיקות, באיזה סכום עקרוני מדובר. וזה תיק שכדאי לעורכי דין לטפל בו? תודה

    • איך נקבע פיצוי בגין מותו של אדם מבוגר?
      עו"ד ורד פרי | 11/04/2021 09:09

      שלום מיקה,

      קראתי בכאב את השאלה שלך, שמספרת סיפור של מוות שניתן היה למנוע אותו.

      אכן - הפיצוי על מותו של אדם מבוגר יהיה נמוך יותר מאשר בסיטואציה בה הוא נשאר בחיים - אך לעתים קרובות יש הצדקה להגיש תביעה בגין מוות כזה שנגרם ברשלנות.

      הפיצוי בגין מותו של אדם שאינו בשנות ההשתכרות שלו, יהיה מורכב מפיצוי על נזק לא ממוני (קיצור תוחלת החיים) ופיצוי בגין אבדן הכנסות שיכולות היו להצטבר לעזבון לו המנוח היה ממשיך בחייו.
      אין חוק שקובע פיצוי מינימלי בגין קיצור תוחלת החיים, ובפסיקה ניתן למצוא פיצויים בטווח שבין 100,000 ש"ח ל-300,000 ש"ח, תלוי בגילו של המנוח, בתוחלת החיים הצפויה לו ותלוי בשופט הדן בתיק.
      צריך גם להביא בחשבון את הכנסותיו של המנוח טרם מותו. אם היו הכנסות גבוהות, אז יכול להיות גם רכיב משמעותי בפיצוי בגין "השנים האבודות" בהן יכול היה לצבור עוד נכסים כספיים.

      אין ספק שראוי להתייחס בכבוד לחיים של כל אחד, ולא לטפל טיפול רשלני גם באנשים מבוגרים, ואם המוסד הרפואי כשל במילוי חובה זו - ראוי שישלם פיצוי לעזבונו של המנוח.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il