התפטרות עקב ימי חופשה

  • יציאה לחופש בניגוד להסכמת המעסיק בזמן טיפול פוריות
    מימי | 30/03/2021 13:12

    שלום, אני עובדת בחברה כשכירה החל מ 3.20 כרכזת גבייה ושכר. כעת עוברת טיפולים לשימור פוריות ומגיעה כרגיל לעבודה. ביקשתי יומיים חופש בחול המועד פסח לטובת טיול משפחתי. אני גרושה ואם ל 2. הפעם הסתדר שהילדים נמצאים איתי בימים של הטיול המשפחתי. לפני כחודש ההנהלה הוציאה הודעה שאין לקחת חופש בימי חול המועד, אך אני ביקשתי בכ"ז שיאפשרו לי לנסוע יומיים או אפילו יום אחד כדי לא לאכזב את הילדים. לא אישרו לי והודעתי שלא ניתן להזיז את התאריך ושאני נוסעת. כעת רוצים לפטר אותי על זניחת עבודה.
    אשמח לדעת מה הם זכויותי. האם מותר לפטר בזמן הליך פוריות? האם מגיע לי פיצויים? על מה כדאי להתעקש? תודה רבה מראש וחג שמח!

    • התפטרות עקב ימי חופשה
      עו"ד אריאל שוורץ | 05/04/2021 14:29

      שלום רב,

      משאלתך עולה כי לכאורה לקחת חופשה אישית ללא אישור המעסיק ולפיכך לכאורה באפשרות המעסיק לפטר אותך מתפקידך לאור עבירת משמעת. כמו כן עולה כי יתכן ונושא מימוש ימי החופשה קשורים להליך הפוריות בו את מצויה. לאור מורכבות הסוגיה מומלץ לבחון את הנושא מול עורך דין בתחום דיני עבודה ולקבל תמונת מצב מלאה.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל דיני עבודה

      דרך אבא הלל סילבר 15, רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com