החזר מס כשיש פיצויים

  • החזרי מס על פיצויים
    אלון | 25/03/2021 13:33

    פוטרתי במהלך שנת 2020 והופקד לי את החלק הפטור ממס של הפיצויים לתלוש משכורת.

    אני מבין שבגלל שקבלתי גם שכר לאותו החודש וגם סיום התחשבנות וגם את הסכום בעבור החלק הפטור- מה ההכנסה היה גבוה ונראה שחייבו אותי בתלוש במס הכנסה גם על החלק של הפיצויים הפטורים בתלוש.

    כשמגישים השנה החזרי מס על שנת 2020 האם נתון הפיצויים אמור להשתקף בטופס 106 באחד מהשורות? או שעלי לציין לפקיד שומה שגם חוייבתי בנוסף במס על פיצויים פטורים ממס בתלוש שכר ושאני מבקש החזר מס גם על זה?

    • החזר מס כשיש פיצויים
      עו"ד משה (מוש) גבע | 04/04/2021 09:05

      אכן, בשנה כזו יש מקום לבדוק את האפשרות להגיש בקשה להחזר מס.

      תשומת הלב שבקשה יכולה גם לגרור חוב מס ולא רק החזר ולכן כדאי לבדוק את הזכאות בעזרת סימולטורים או איש מקצוע.

      בטופס 106 אמור להיות פירוט הפיצויים החייבים והפטורים. בכל מקרה כדאי לצרף את טופס ה-161 בו מוסדר נושא הפיצויים.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il