שינוי מספר הרכב בתו נכה

  • דוח לרכב נכה
    LG | 22/03/2021 18:56

    היי, יש לי תו נכה שרשום על שמי.

    בחודש יוני 2020 נהגתי במשך יום אחד ברכב של חבר וחניתי באותו היום בחנית נכים.

    דאגתי לעדכן במערכות של משרד התחבורה את מספר הרישוי של הרכב למשך אותו היום בלבד (המספר רישוי היה מעודכן ליום אחד) והצבתי בשמשה את התג נכה.

    בפועל קיבלתי דוח מעיריית הרצליה שהגיע בדואר רק לפני חודשיים על שם הרכב של חבר ע״ס 1,000 ש״ח.

    הפקח צילם את התג נכה ובדיעבד מסתבר שהנתונים לא הספיקו להסתנכרן בין משרד התחבורה לעיריית הרצליה ולכן נתן דוח.

    ערערתי על הדוח לתובע העירוני בצירוף אסמכתא ממשרד התחבורה שביום מתן הדוח הרכב היה מעודכן ברשומות משרד התחבורה כרכב נכה, למרות זאת הוחלט לדחות את הבקשה לביטול הדוח בטענה של ״הרכב נשוא העבירה, אינו מעודכן כיום כרכב הנושא תו נכה במשרד התחבורה״.

    העילה לדחיה מוצדקת? הרי הערעור מתייחס ליום מתן הדוח, קיימת אסמכתא שביום מתן הדוח הרכב היה מעודכן כרכב נכה במערכות משרד התחבורה ולמרות זאת הערעור נדחה.

    יש לנו אפשרות להשפט, השאלה מה הסיכויי הצלחה?

    תודה רבה

    • שינוי מספר הרכב בתו נכה
      יעקבי | 30/03/2021 11:48

      שלום LG,

      נכה רשאי לרשום שני רכבים בתו החניה של נכים.

      הוספה/ שינוי מספר הרכב בצורה מקוונת אורכת מספר ימים. כך על פי האתר של משרד התחבורה.

      מה שקיבלת זה אישור על קבלת הודעתך.

      אין אפשרות לרשום רכב ליום אחד בלבד!

      אתה יכול לבקש להישפט וביום המשפט נסה להגיע להסדר עם התביעה לפיו תודה באשמה, תטען לאי הבנה, תבקש לחסוך זמן שיפוטי יקר ובתמורה תבקש הקלה בסכות הקנס.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.