מה עושים כאשר עבודות התמ"א נמשכות מעבר לקבוע בהסכם

  • עיכוב בתמ"א
    יצחק | 21/03/2021 13:11

    עבודות התמ"א בבנייני אורכות הרבה מעבר לתאריך שהובטח לנו. העבודות היו אמורות לךהסתיים לפני כחודשיים אך עדיין לא קרובות לסיום.

    האם יש מה לעשות או דרך לזרז עניינים?

    • מה עושים כאשר עבודות התמ"א נמשכות מעבר לקבוע בהסכם
      עו"ד אריה בדנר | 21/03/2021 23:16

      יצחק שלום,

      ראשית, צר לשמוע שביצוע עבודות התמ"א בבניין אורכות הרבה מעבר לתאריך שהובטח. ברור מעליו שהדבר גורם לכם אי נוחות וטרדה, בין אם מדובר בתמ"א 38/2 וודאי אם מדובר בתמ"א 38/1 כאשר הנכם ממשיכים ומתגוררים בדירות הנוכחיות.

      לשאלתך, האם יש מה לעשות או דרך לזרז את העניינים אשיב כי ככל הנראה אין דרך "לזרז את העניינים", שכן מעצם טיבם וטבעם של דברים יש לבצע את העבודות, בשקידה ומסירות, וכל שבאפשרותכם הוא לפעול ולוודא כי העבודות מבוצעות בשקידה ומסירות. בד בבד, צריך גם צריך לבדוק מה סיבת העיכוב, מה הצפי הריאלי לסיום ביצוע העבודות, מה הפיצוי החוזי המגיע לכם הדיירים בגין האיחור, ועוד כהנה וכהנה שאלות שמענה להן מחייב הכרת הפרויקט וההסכם שנחתם. מעצם טיבם וטבעם של דברים, דרך המלך היא לפנות בשאלות אלו באופן ישיר או באמצעות נציגות הדיירים לעורך הדין מטעם הדיירים ולמפקח מטעם הדיירים, כדי שישקפו לכם את המצב המלא והנכון ויאפשרו לכם לקבל החלטות בהתאם.

      מקווה שהייתי לך לעזר וכולי תקווה כי העבודות יסתיימו במהרה ובהצלחה,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il