האם ניתן לבטל הרשאה שניתנה בטופס ויתור על סודיות?

  • ביטול ויתור על סודיות רפואית
    מיכל | 20/03/2021 19:28

    חתמתי על כתב ויתור סודיות רפואית לטובת עו"ד שרצתה לראות את התיק הרפואי שלי אצל רופא מסוים. ויתור הסודיות אינו מוגבל בזמן, כעת אני רוצה לבטל את ויתור הסודיות הנ"ל, האם ניתן לבטלו ואיך ניתן לעשות זאת?
    מה הכלל ומה מקובל בעניין אודה להסבר.

    תודה רבה

    • האם ניתן לבטל הרשאה שניתנה בטופס ויתור על סודיות?
      עו"ד מיכל סטרוגו | 06/04/2021 11:12

      מיכל שלום,

      לא ברור מדברייך, האם מדובר בעורך דין המייצג אותך בעניין כלשהו או עורך דין המייצג גוף כלשהו אליו פנית לצורך מימוש זכויות כלשהן (חברת ביטוח וכיוב') וכיוב' ומה הייתה מטרת בדיקת תיקך הרפואי אצל אותו רופא.

      במידה ומדובר בעורך דין אליו פנית לצורך טיפול בתביעה או אירוע כלשהו שאירע לך, שחדל לייצג אותך, חשוב ונהוג לקבל מעורך הדין מכתב חתום ובו הוא מודיע על הפסקת הטיפול בעניינך אשר משמעותו היא, כי שברגע שהוא מפסיק לטפל בעניינך, כל ההרשאות שניתנו לו מבוטלות, לרבות כתב ויתור על סודיות רפואית. אפשר לבקש לציין באופן מפורש גם את ביטול ויתור הסודיות.

      בכל מצב אחר, למען הסר ספק הצעתי היא פשוט להודיע בכתב כי אישורך למתן רשות לבקש חומר רפואי שלך מבוטל.

      יש לשים לב למצב בו ביטול ההרשאה תפגע בזכויותייך לקבלת תגמולים כלשהם מחברת ביטוח וכיוב'.

      איחולי בריאות,

      בברכה,

      מיכל סטרוגו, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      רחוב בר כוכבא 23, V-Tower, קומה 3, בני ברק
      טלפון: 054-2200008 ; מייל: michalstrugo@mfs-law.com

      • תודה רבה ושאלת המשך
        מיכל | 06/04/2021 19:40

        נשלח אליי ממשרד עורכת הדין מייל חתום כנראה עי המזכירה שאומר שעורכת הדין עמוסה לא תוכל לטפל בענייני ושויתור הסודיות שלי הושמד, האם זה מספיק שקבלתי זאת ממשרד עורכת הדין או שעורכת הדין צריכה להיות חתומה על זה בעצמה?

        תודה רבה