אכיפה סלקטיבית.

  • הפליה במתן דו"ח
    סלבה | 18/03/2021 11:40

    שלום,

    קיבלתי דוח על חניה באדום לבן בשכונת מגורים בשעות הערב המאוחרות. באותו הזמן חנו באותה שורה בין 15-20 רכבים. הדו"ח ניתן רק לרכב שלי (עברתי אורך הרחוב וחא ראיתי אף רכב אחר עם דו"ח).

    נראה שמדובר באכיפה סלקטיבית, או במילים אחרות הפליה.

    מחיפוש ברשת, מצאתי פסק דין של בית המשפט העליון שדן במקרה דומה של אכיפה סלקטיבית של פקח עיריה.
    (רע"פ 4355/08, מתאריך 15/01/2010, ראובן לסקוב נגד עיריית תל-אביב) . בין המשפט פסק לטובת התובע וחייב לבטל את הדוח בטענה לאפליה פסולה.

    פניתי לעירייה בבקשה לביטול הדוח תוך הפניה לפסק דין הנ"ל. תשובת התובעת של העירייה היתה: הדוח מוצדק. ללא כל התייחסות לאפליה.

    אני חייב לציין, שאין לי בעיה עם תשלום הדוח. הבעיה היא ההפליה, שנובעת לדעתי משיקולים פסולים של הפקח.

    מה המלצתכם בנושא? כיצד עלי לפעול?

    • אכיפה סלקטיבית.
      יעקבי | 18/03/2021 23:10

      שלום סלבה,

      את הטענה של אכיפה סלקטיבית אתה צריך לגבות בראיות.

      היית צריך לצלם את הרכבים שחנו במקום באותו מועד ולהוכיח שלא נרשם להם דו"ח.

      אם מדובר בדו"ח הדבקה ועל שמשת רכבך הוצמד דו"ח, כי אז היית מתעד רכבים אחרים ללא דו"ח מוצמד.

      אם לא מדובר בהצמדה אלא בצילום הרכב כי אז יקשה עליך להוכיח טענתך.

      אגב, האם רכבך היה ראשון/אחרון בטור הרכבים או שמא איפה שהוא ביניהם?

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.