אישור תמא על ידי הוועדה

  • אישור תמ"א ע"י ועדה מקומית למרות אי עמידה בדרישות
    מוטי | 18/03/2021 10:39

    שלום,

    במגרש הגובל אלינו עומד בית ישן מאד בן קומה אחת בלבד פלוס רבע גג שהשטח הבנוי כ 250 מ"ר ולפי הרישומים לא הוצא לו היתר בניה מעולם.
    הקרקע בטאבו רשומה כסוג מקרקעין "מירי" שהינה לכאורה מיועדת לשימוש חקלאי.

    הועדה המקומית אישרה ליזמים שהם בעלי הקרקע לבנות במקומו בניין בן 7 קומות עם הקלות בקווי הבניין הצידיים הגובלים איתנו עד 3 מטר לא כולל מרפסות על בסיס הוראת תמ"א 38 סעיף 23 המאשר לה לכאורה לעקוף על כל סעיף בהוראה שמתחשק לה.

    התנגדות שהגשנו נדחתה ונאמר שזו מדיניות העיריה לגבי קווי הבניין.

    האם ועדה מקומית יכולה לאשר תוכנית תמ"א 38/2 להריסה ובניה מחדש עבור מבנה בן קומה אחת פלוס רבע גג שגודלו אחרי תוספת של 13 מטר ליחידת דיור אינו עולה על 280 מ"ר למרות סעיף 12 להוראת תמ"א 38 המחייב שהשטח הבנוי יהיה בגודל של מינימום 400 מ"ר ומינימום 2 קומות מלאות?

    לטענת הועדה המקומית, מותר לה לפי סעיף 23 בהוראת התמ"א לעקוף את כל ההנחיות ולעשות מה שהיא רוצה כולל אישור תמ"א הריסה ובניה למרות סעיף 12, כולל הקלה בקווי בניין של 3 מ"ר למרות סעיף 15 וכולל בניה של 7 קומות על בסיס חיזוק מבנה ישן בן קומה ורבע למרות סעיף 11.

    האם יש לנו סיכוי בועדת ערר או שזה בזבוז זמן ובאמת העיריה יכולה לעשות ככל העולה על רוחה על חשבון האור והאויר שלנו?

    תודה!

    • אישור תמא על ידי הוועדה
      עו"ד אילן הלוי | 22/03/2021 11:46

      שלום מוטי

      קשה לענות כי אני לא יודע על איזה עיר מדובר ומה התוכניות שחלות שם. בעיקרון תמא 38 התייחסה בסעיף 12 לשטח שניתן לבנות לפי התוכניות החלות ולא לשטח הבנוי בפועל. לגבי הקלות - שוב זה בשיקול דעת הוועדה.

      מה שאני מבין מהשאלה הוא שאתם הגשתם התנגדות שנדחתה. לצורך בחינת הגשת ערר אני ממליץ לבדוק מה טיעונים התכנוניים שיש לכם, ככל ויש. תבדקו מה ניתן לבנות על החלקה ללא קשר לתמא ולאחר מכן בתוספת התמא ותבדקו אם הבקשה שהוגשה עומדת בהוראות אלו.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • מה שמציק זה שיש כפל הנחות
        מוטי | 22/03/2021 16:04

        תודה על התגובה!

        מדובר בבני ברק, אך השאלה היא יותר ברמה עקרונית מה המכסימום שהעיריה מותר לה לאשר.
        כיום אין שום היתר קיים למגרש.
        מצד אחד הם מניחים כאילו קיים היתר ל 4 קומות כולל הקלות של 3 מטר מגבול המגרש לא כולל מרפסות בטיעון שזה מה שהועדה מאשרת בעיר, מצד שני בונים 7 קומות על בסיס תמא למרות שסעיף 11 לתמא קובע תוספת של קומה וחצי לבית בן קומה אחת ומגביל את קווי הבנין הצידיים ל 4 מטר ול 6 מטר מאחור בסעיף 15.
        זה סוג של כפל מבצעים (למגרש שאין לו בכלל זכאות לתמא לפי סעיף 12) שמגיע על חשבון הבתים הסמוכים.
        אם היו בונים עם מרחקים סבירים כפי סעיף 15 לא היינו מתלוננים על הפעלולים בהוספת הקומות, אבל גם לסתום לגובה גם להגיע למרחק הושטת יד נראה לנו מוגזם ומתסכל והכי מרגיז שהוועדה אפילו לא באמת הקשיבה לטיעונים.
        זה מרגיש שסעיף 23 אינו מידתי. אם אני אגיש בקשה לבנות יכולים להגיד לי שאני לא עומד בתנאי סף, אך אם לעיריה יש אינטרס לאשר מסיבה כלשהי, הם יכולים להתבסס על סעיף זה ולמחוק את כל שאר סעיפי הוראת התמא.