שלילת דמי אבטלה

  • ייעוץ
    אביב | 17/03/2021 13:17

    מעוניין לקבל ייעוץ בנושא ביטוח לאומי.
    שללו לאחרונה וביקשו ממני חזרה כ-90 אלף שח דמי אבטלה להם הייתי זכאי ולמיטב הבנתי והייעוץ שקיבלתי אני עדיין זכאי להם. הסיפור שלי קצת ארוך ומפורט ואשמח לחוות דעת נוספת בנושא. תודה

    • שלילת דמי אבטלה
      אורנה | 18/03/2021 10:57

      שלום לך,

      על מנת שנוכל לבדוק את המקרה שלך,

      תרשום כמה מילים מדוע לקחו לך חזרה את דמי האבטלה.

      האם עבדת או לא היו לך 6 חודשי עבודה לפחות?

      בברכה.

      • שלילת דמי אבטלה
        אביב | 21/03/2021 11:18

        אנסה לקצר
        הייתי שכיר בחברה X ברציפות מאוקטובר 2015 עד מרץ 2020. עם הסגר הראשון במרץ 2020 יצאתי לחל"ת מעבודתי בחברה X וטרם חזרתי לעבוד שם.

        מאז היציאה לחל"ת ועד היום אני לא מקבל תלוש מאף מקום אחר. מיד עם היציאה לחל"ת (בחודש מרץ 2020) הקמתי חברה בע"מ בה אני משמש בעל מניות (נקרא לה חברה Y). איני מועסק בחברה הזו (איני מקבל משם תלוש) ואין לי הכנסות מכל סוג מחברה זו (לא דיבידנד ולא משיכת בעלים). במשך חודשים לא היתה כל פעילות בחברה Y ולמעשה חשבון בנק נפתח רק במאי 2020. ההכנסה הראשונה היתה רק בחודש יולי 2020. נכון לסיום שנת 2020 החברה אינה רווחית.

        בינואר 2021 לאחר שיחה עם חוקר מטעם ביטוח לאומי הוחלט לקזז את כל דמי האבטלה שקיבלתי החל ממרץ 2020 רטרואקטיבית בתוספת ריבית והצמדה. הסיבה הרשמית על פי המידע שנמצא כרגע באיזור האישי שלי היא "הכנסה מעבודה". בנוסף עודכנה רשימת המשרות שלי כך שאני מופיע כעובד שכיר של חברה Y (למרות שמעולם לא עבדתי בחברה זו, לא קיבלתי ממנה תלוש, לא משכנתי ממנה כספים).

        • מי לא זכאי לדמי אבטלה?
          אורנה | 21/03/2021 11:30

          שוב שלום לך,

          בהכנסות מחברת מעטים,  לא זכאים לדמי אבטלה.

          ראה מי לא זכאי לדמי אבטלה:

          ..."בעל שליטה בחברת מעטים - לא זכאי לדמי אבטלה גם אם הוא עובד בה כשכיר."

          https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/zakaut.aspx
          לבירורים נוספים ממליצה על פניה ישירה לסניף/אבטלה:

          https://www.btl.gov.il/About/contact_us/Pages/contact-snif.aspx?sId=113
          גם אם לא מושכים שכר לא זכאים.

          בברכה.

          • בעל שליטה בחברת מעטים שלא מועסק בה
            אביב | 24/03/2021 20:19

            גם אם אין קשר בין החברות? עדיין לא זכאי?

            כלומר, בעל שליטה בחברת מעטים בחברה X ועובד שכיר שמשלם ביטוח לאומי בחברה Y - עדיין לא זכאי לדמי אבטלה בעבור דמי הביטוח ששילם בעבודתו כשכיר בעבודה Y?

            כלומר ברגע שאני בעל שליטה בחברת מעטים בחברה כלשהי, דמי הביטוח שאני משלם מעבודתי כשכיר בחברה אחרת הם מס לכל דבר? איזה ביטוח הם כן מקנים אם בכלל?

            • פניה ישירה לסניף/אבטלה
              אורנה | 25/03/2021 10:53

              שוב שלום לך,

              ממליצה על פניה ישירה לסניף/אבטלה, לקבלת מענה אישי ספציפי:

              https://www.btl.gov.il/About/contact_us/Pages/contact-snif.aspx?sId=113

              בברכה וחג שמח!