נסיעה בנת"צ ואכיפה במצלמה

  • נסיעה בנתיב תחבורה ציבורי
    שי | 14/03/2021 12:29

    שלום רב

    נסעתי כביכול בנת"צ.  בצד ימין על עמוד חשמל תמרור קטן עם ציור מצלמה וכתוב עליו רק ,אכיפה באמצעות מצלמות ,האם זה נחשב לתמרור ? לא כתוב עליו שעות וכו' ,כמו תמרור ברור ומודגש..כמו כן בתמונה ששלחו לי אין צבע צהוב על הכביש ולא היתה אפשרות לצאת מהנתיב לפני המצלמה ? כשהתחברתי לכביש נת"צ לא היה לי תמרור שאוסר עלי. האם הצבע הצהוב לבדו אם קיים כבר  אוסר לי לנסוע בנתיב ?  תודה

    • נסיעה בנת"צ ואכיפה במצלמה
      יעקבי | 15/03/2021 07:46

      שלום שי,

      בד"כ בכניסה לנתיב תחבורה ציבורית מוצב תמרור 501 המורה על נת"צ.

      הנתיבים הציבוריים חייבים להיות מסומנים בקווים מקוטעים צהובים (=תמרור 503). רכב שאינו ציבורי אינו רשאי לנוע בנתיבים אלה למעט קטעים קצרים הסמוכים לצמתים בהם מצוירים על הכביש חיצים לבנים וצהובים.

      לגבי השלט עם ציור מצלמה: זה לא תמרור אלא סמל על פי 'אמנת וינה' הבינלאומית הבא לתת מידע לציבור משתמשי הדרך.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.