קיצור תקופת התמחות בטרם התחילה בפועל

  • קיצור תקופת התמחות בטרם התחילה בפועל
    עמיחי | 14/03/2021 09:10

    שלום רב,
    זה עתה סיימתי התואר הראשון ויש לי האישור להתחיל התמחות לתקופה של שנה וחצי (החוק החדש). במקביל לסמסטר אחרון התחלתי ללמוד לתואר שני במשפטים.
    השאלות:
    1) אני מעוניין לקצר את תקופת התמחות לשנה אחת. על פי כללי לשכת עורכי הדין (רישום מתמחים), הלשכה יכולה לאשר קיצור התמחות למתמחה בנסיבות מסוימות. על מתמחה המעוניין לקצר את התמחותו כאמור לעיל, עליו להגיש ללשכה בקשה מנומקת בכתב (ראה סעיף 13 לכללי הלשכה). מהם הסיבות אותן אוכל למנות שעשויות לסייע לי לקבל האישור?(גיל, תואר שני במשפטים, ייצוג חברה בבעלותי בבתי משפט....)
    2) האם תחילת התמחות מוגבלת בזמן (שנים) החל מסיום לימודי תואר ראשון או שני במשפטים ועד תחילת התמחות בפועל? (לדוגמה: אם סיימתי ללמוד תואר ראשון במרץ 2021 האם אוכל להתחיל התמחות עוד 10 שנים? כנ"ל לגבי סיום תואר שני) . באם התשובה היא חיובית, האם מונה הזמן מתחיל מסיום התואר הראשון או השני או שמתחיל מיום קבלת אישור התמחות ע״י לשכת עורכי הדין?