קנסות ובתי משפט לתעבורה

  • קנסות ובתי משפט לתעבורה
    נתן | 11/03/2021 20:57

    שלום

    אני סטודנט באוניברסיטת תל אביב ואני עורך מחקר במסגרתו אני נדרש למצוא נתונים הנוגעים לקנסות על עבירות תנועה ועל ההרתעה שלהם.

    אז רציתי לשאול באופן כללי מהכרותכם המקצועית את הנושא, אכן קנסות מהווים גורם מרתיע? והאם ישנו מקור כלשהו שחקר את זה וניתן למצוא על כך נתונים? (אור ירוק והמשטרה פחות עזרו לי)

    ושאלה שניה היא לגבי בתי המשפט לתעבורה, כמה קל/קשה לבטל קנס על עבירת תנועה או לפחות לקבל הקלה מסויימת בבית משפט לתעבורה? ובפרט האם הסיכוי לקבל הקלה גבוה גם אם ישנן הוכחות לכך שהאדם עבר את העבירה?

    וגם בנושא זה אשמח לדעת האם ישנו איזה גורם שבדק את העניין ואסף נתונים שניתן לנתח?

     המון תודה מראש