חשוב לציין

  • חוזה שכירות
    טל | 11/03/2021 14:43

    שלום לפני פחות מחודש אני ובן זוגי עברנו לדירה חדשה לבניין חדש שסיים תהליך של פינוי בינוי ,
    בדקתי שהבניין אכן קיבל טופס ארבע ושהוא מוכן לאכלוס .
    לפני חתימת החוזה ציינו מס פעמים באוזניו של בעל הדירה כי בן זוגי עובד מהבית וזקוק לסביבה שקטה וכי אנו עוזבים את הדירה הנוכחית שלנו בגלל רעשי בניה בעקבות תמא בבניין סמוך .
    לאחר חתימת החוזה וכניסתנו לדירה הופתענו לגלות כי ישנן מס דירות בבניין שנמצאות בשיפוצים .
    הרעש הוא בלתי נסבל , קדיחות ודפיקות משעה 07:00 בבוקר , בן זוגי נאלץ לקחת פחות עבודות בגלל אי יכולת לעמוד בזמנים שכן בלתי אפשרי לעבוד ברעש כזה .
    איכות החיים בדירה היתה באמת לא נעימה , פנינו לבעל הדירה וביקשנו לדעת מתי זה צפוי להסתיים והוא אמר שהוא לא יודע והפנה אותנו לדבר עם וועד הבניין - שם נאמר לנו שישנן מס דירות שמשפצות ושלא ניתן לדעת מתי יסתיים .
    חשוב לציין שנפגענו כלכלית , לכן חשבנו לבקש מבעל הדירה הנחה בשכר דירה עד לסיום השיפוצים בדירות הבניין ,
    שאלתי היא האם החוק לצידנו במקרה כזה ? האם נוכל לבקש לבטל את החוזה ולצאת מהדירה במקרה שהשיפוצים יתארכו ? האם נוכל לדרוש הנחה ?

    • חשוב לציין
      טליה | 12/03/2021 14:42

      חשוב לציין שהשיפוצים הם פרטיים של הדיירים בבנין לאחר סיום תהליך התמא - הקבלן סיים את עבודתו.
      השכנים החליטו שהם משפצים ומשנים דברים בדירה.

    • רעש בלתי נסבל
      ליאור חאיק, עו"ד | 12/03/2021 16:10

      היי טל

      על פניו כן, מאחר ומדובר בהטעיה, לכל הפחות במחדל, מצד המשכיר. צריך בנוסף לבדוק את ההסכם עליו חתמתם והאם ישנה התייחסות לסוגיה.

      אין כאן עניין של הנחה. יש כאן עניין של הפרה יסודית וככול ואתם עומדים עליה מומלץ לפנות באמצעות מכתב מעורך דין למשכיר תוך שקילת האפשרויות העומדות בפניכם.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com