לא. הוא אינו צריך להוציא חשבונית

  • חובת הוצאת חשבונית מס
    צור | 10/03/2021 13:27

    הפסדתי במשפט ושילמתי לעו"ד של הצד הזוכה 1000 שקל+מע"מ (ס"ה 1170 שקל). האם העו"ד הזה אינו מחויב לתת לי חשבונית מס על מה ששילמתי ?

    • לא. הוא אינו צריך להוציא חשבונית
      שאול | 10/03/2021 13:56

      שלום

      ההוצאות שנפסקו לחובתך הן לטובת הצד השני. לא לטובת עורך הדין.

      גם אם פיזית העברת את הכסף לעורך הדין, זה לא מוכיח שהוא זה אשר זכאי לו.

      עורך הדין צריך להוציא חשבונית ללקוח שלו עבור שכר הטרחה שקיבל. אני מניח שמדובר ביותר מאשר מה שאתה שילמת.

      ההוצאות שאתה שילמת לא הגיעו לעורך הדין של הצד השני ואינן מיועדות לו כי אם לצד השני.

      והצד השני אם הוא אדם פרטי, לא צריך להוציא חשבונית.

      אבל אתה זכאי לקבל קבלה על התשלום כדי שבעתיד לא יטענו שלא שילמת וכיו"ב תסבוכת שאפשר למנוע כעת.

    • חובת הוצאת חשבונית
      צור | 10/03/2021 16:19

      ומה במקרה שהצד השני הוא עוסק ? האם הוא חייב לתת לי חשבונית מס?