תוספות בניה וזכויות בפינוי בינוי

  • תוספת בניה בבית משותף ללא היתר
    אלכס | 09/03/2021 22:23

    שכן בבית משותף הרחיב דירתו ובנה בחצר הפרטית שלו (שאינה רכוש משותף) חדר נוסף ואז הגיש בקשה להיתר. מספר בעלי דירות הגישו התנגדות. אם ההתנגדות תתקבל יאלץ להרוס.

    מתוך כוונה שלא לאלצו להרוס אך מצד שני לא לאפשר לשכן להגדיל את זכויות הבניה שלו ע"ח שאר בעלי הדירות כאשר ימומש פינוי/ בינוי ואז יקטנו זכוית הבניה של שאר הדיירים , הוצעה פשרה מסויימת.

    השאלה: האם פשרה לפיה אם יסכים לפעול להשיג הסכמת המפקח על רישום המקרקעין לתת פס"ד הצהרתי הקובע שהוא (בעל הדירה) מסכים כי שטח ההרחבה לא יתווסף לשטח הרשום בטאבו ובכך לא יוגדלו זכויות הבניה שלו ובכך לא יקטנו זכויות הבניה של שאר הדיירים והם יסכימו לאשר בדיעבד את הבניה.

    האם פשרה כזו, באישור המפקחת על רישום המקרקעין, אכן תבטיח שזכויות הבניה של שאר בעלי הדירות לא יפגעו בעתיד ?

    • תוספות בניה וזכויות בפינוי בינוי
      עו"ד ציפי מרגלית | 11/03/2021 13:00

      אלכס שלום,

      בעקרון חישוב השטחים בפינוי בינוי ותמ"א 38 נעשה לפי השטחים שבהיתר בניה.

      שאלתך אינה בתחום התכנון והבניה. מציעה לך להפנות את שאלתך לפורום מקרקעין ו/או תמ"א 38.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • או.קי תודה  לת
        אלכס | 12/03/2021 09:39