הבהרת השאלה

  • 3 הספרות שמאחורי כרטיס אשראי
    מירי | 08/03/2021 09:38

    שלום לכם.
    בחלק מחנויות און ליין בארץ דורשים ממני כתנאי להזמנה, את 4 הספרות האחרונות של מספר כרטיס האשראי, (וזה בסדר מצידי),

    אך אני מסרבת לתת את 3 הספרות שמאחורי כרטיס האשראי.
    אני מתייחסת להן כקוד סודי לביטחוני,
    ואז הם לא מוכנים לבצע את הקנייה.

    מה דעתכם על הסירוב שלי?
    הרי אם הנתונים  "מגיעים" למישהו לא ישר, הוא יכול להעתיקם ולמשוך מחשבוני...לא?

    יש לו מס כרטיס אשראי/ ת.זהות/שם/ 4 ספרות אחרונות של הכרטיס/ וגם את 3 הספרות שמאחורי הכרטיס.....

    תודה....

    • הבהרת השאלה
      מירי | 08/03/2021 09:40

      אין כוונתי שבעל החנות ימשוך בלי רשות כסף מחשבוני, אלא מישהו מעובדי החנות שיעתיק את הפרטים...   וכו"

    • 3 הספרות שמאחורי כרטיס אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 14/03/2021 13:49

      שלום רב,

      אינני יכול לומר שאין בסיס לחשדך. עם זאת, זכות אותם בעלי חנויות להכתיב את תנאי המכירה, וככל שהם לא מקובלים עלייך - אל תקני שם.

      לשם השלמת התמונה אבהיר כי ניתן להתנגד לשימוש שלא כדין בכרטיס האשראי שלך, וחברת האשראי מחוייבת לזכות על שימוש כזה.

      בברכה

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • מבקשת הסבר לגבי 3 הספרות מאחורי הכרטיס
        מירי | 18/03/2021 14:07

        תודה על תגובתך לשאלתי.

        בחלק מהתשובה ענית;

        "לשם השלמת התמונה אבהיר כי ניתן להתנגד לשימוש שלא כדין בכרטיס האשראי שלך, וחברת האשראי מחוייבת לזכות על שימוש כזה".

        האם כוונתך  "ניתן להתנגד"  - באמצעות הערה  בבנק או בחברת האשראי שתהיה רשומה מראש ואז חברת האשראי לא תחייב תכבד תשלום שנעשה ע"י אחר למרות שמס הכרטיס ו 3 הספרות הוקלדו? (אלא רק אני)

        או שכוונתך "שניתן להתנגד" רק אחרי שחברת האשראי כיבדה בקשת תשלום שמישהו זר העתיק את הספרות והשתמש בקנייה?

        לא מובן לי מדוע יש רשות לחנויות לדרוש את 3 הספרות שמאחורי הכרטיס המהוות ביטחון.