מכירת דירה לאחר חתימת הסכם תמא 38/1

  • מכירת דירתי הקיימת בפרוייקט תמא 38/1
    סנדר | 05/03/2021 11:28

    שאלה,

    1. בבניין שבו חושבים על תמא 38/1 (לא פינוי בינוי)האם ניתן למכור את הדירה שלי לאחר חתימת הסכם עם היזם או שיש לו זכויות גם על דירתי והרכוש הצמוד לה בטאבו?

    2. האם ניתן לרשום הערת אזהרה בטאבו לדירתי הפרטית לאחר חתימת הסכם אם יזם?

    תודה

    • מכירת דירה לאחר חתימת הסכם תמא 38/1
      עו"ד אילן הלוי | 14/03/2021 17:29

      סנדר שלום רב

      קודם כל צריכה להיות התיחסות לכך בהסכם התמ"א. בעיקרון בשלב התכנון בודאי אין מניעה למכור בכפוף לכך שהקונה יחתום אף הוא על הסכם התמ"א. במידה ולא חתמו כולם על ההסכם אזי בשלב זה רשומה לטובת היזם הערת אזהרה בגין ההסכם מולו. אין מניעה לרשום הערת אזהרה נוספת בגין המכירה שלך רק יהיה צורך לקבל מכתב הסכמה מהיזם המופנה ללשכת רישום המקרקעין. אני לא נכנס כאן להסבר לגבי צורך רישום יחידה רישומית נפרדת וכו'. הנושא מורכב יותר והוא גם רלבנטי רק לאחר שכולם חתמו על ההסכם וניתן להתחיל בכך.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com