חזרה לעבודה עם תעודת מחלים

  • החלמה מקורונה וחזרה לעבודה
    אי חזרת עובד לעבודה | 04/03/2021 21:00

    שלום רב, רציתי לדעת האם על פי חוק יש איסור להחזיר אותי כמחלימת קורונה למקום העבודה למרות שיש לי אישור מחלים?? המעסיק שלי דורש לבצע בדיקה ורק עם תוצאה שלילית אחזור לעבודה...הרופאה שלי הסבירה לי שזה לא מקובל וכך אמרתי למעסיק שאני עם נוגדנים בגוף לכן לא תצא תוצאה שלילית וגם אם חיובית היא חסרת משמעות כי החלמתי ובכל זאת אינו מוכן לקבל אותי חזרה לעבודה ! הייתי בבידוד והסתיימה תקופת הבידוד וקיבלתי אישור מחלים מקורונה בדיוק כמו תו ירוק למתחסנים כך גם למחלימים...אז מה הבעיה לדרוש בדיקה שהתוצאה תהיה שלילית כאשר מחלים פיתח נוגדנים בזמן המחלה ואינו יכול להדביק לאחר ששוחרר לחופשי עם אישור ממשרד הבריאות??

    • חזרה לעבודה עם תעודת מחלים
      עו"ד לילך אקרמן | 14/03/2021 21:33

      שלום רב

      על פניו ככל ויש בידך תעודת מחלים המעסיק לא יכול שלא להשיבך לעבודה סדירה אלא באם הוא משלם על ימים אלה בהם את בבית.

      מנגד אציין כי בשלב זה אין עדיין פסיקות בנושא ולכן התשובות הניתנות בעניין זה נתונות לפרשנות.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il

      • החלמה מקורונה וחזרה לעבודה
        אי חזרת עובד לעבודה | 15/03/2021 11:49

        תודה על תשובתך ??לא משלם כי חליתי בתקופת החלת ועדיין לא החזיר אותי לעבודה אז מקבלת חלת אבל רוצה כבר לחזור לעבודה וכבר חודש מאז שחליתי עדיין לא חזרתי למרות שאני בריאה וללא תסמינים ועם אישור מחלימה קורונה