מכירת דירה שהועברה במתנה

  • מכירה לאחר העברה ללא תמורה
    אבי | 03/03/2021 15:36

    לפני כשנה העברתי ללא תמורה דירה יחידה שהיתה בבעלותי לאימי למטרת עסקה שלבסוף לא יצאה לפועל (מובן שבדיעבד זו היתה החלטה נמהרת), ושילמנו את מס הרכישה המופחת. בבעלותה שתי דירות נוספות.

    כעת אני מעוניין למכור את הדירה "שלי", אבל להבנתי מאחר שלא עברה תקופת הצינון הנדרשת, אימי עשויה להיות מחויבת במס. הדירה נרכשה לפני כשבע שנים במחיר של כ-750 אש"ח, וצפויה להימכר כיום בסביבות 1.3 מש"ח.

    שאלותיי הן:

    במידה ואמכור את הדירה, באלו מסים נחויב (מס רכישה, מס שבח)? באיזה סכום?

    האם החיוב ייעשה אוטומטית או שיש מקום לדין ודברים עם רשות המסים במקרה הנ"ל?

    האם יש דרך חוקית היפותטית כלשהי להימנע מתשלום מס במקרה של מכירה?

    • מכירת דירה שהועברה במתנה
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 08/03/2021 19:57

      שלום רב,

      תחילה אתחיל בהמלצה אישית, בעסקאות חשובות כגון רכישה ומכירה של נכסים לא נכון לקבל ייעוץ בהתכתבות ומוצע לפנות לעו"ד מומחה במיסוי מקרקעין שיוכל לבחון את כל העובדות והנתונים ולהמליץ לך על הדרך הנכונה לפעולה תוך שימת דגש על הפחתת תשלומי המס בצורה חוקית.

      במקרה שלך חסרים נתונים רבים כדי להשיב לשאלתך ולכן כדי להימנע בו תמשיכו לשלם תשלומי מיסים גבוהים שלא לצורך, מוצע שתפנו לייעוץ פרטני.

      בהצלחה!

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il