שעות נוספות גלובליות והפרשי שכר ושעות נוספות

  • שעות נוספות גלובליות
    פלוני | 02/03/2021 19:23

    שלום -

    התחלתי עבודה לפני שנה ופוטרתי. ב"מסמך הודעה לעובד" סוכם על סכום של 7800 בסיס + 1200 שעות נוספות גלובלי כאשר מפרישים לי על כל הסכום סוציאלי.

    1200 שח של שעות נוספות גלובלי מגלמים תוספת של 15% ולא 25% (כפי שמשלמים בשעות נוספות לפי שעות).

    לקראת סיום העסקתי הבחנתי בהבדל הזה וכשפניתי להנהלת חשבונות נאמר לי שלא, אני לא עושה שעות נוספות גלובלי (יש לי כ5 6 שעות במצטבר) וזה לא חייב לגלם בהכרח סכום של 125%.

    האם יש לי קייס ואני יכול לתבוע על ה750 ש"ח הנוספים (כפול חודשי העסקה שלי + יחסי של הפרשות לפנסיה וסוציאלים?)

    • שעות נוספות גלובליות והפרשי שכר ושעות נוספות
      עו"ד אריאל שוורץ | 03/03/2021 14:04

      שלום רב,

      בהחלט יתכן שניתן לדרוש את ההפרשים בין השעות הנוספות לבין מה ששולם לך בפועל במסגרת השעות הגלובליות. מומלץ בעניין זה לבדוק את חוזה העסקה שלך ותלושי השכר מול עו"ד המתמחה בדיני עבודה ולבדוק האם ישנו בסיס לטיפול משפטי.

      בברכה,

      אריאל שוורץ, עו"ד
      מנהל דיני עבודה

      דרך אבא הלל סילבר 15, רמת גן
      טל': 052-6477990; מייל: arielsc.law@gmail.com

      • המשך
        פלוני | 03/03/2021 14:44

        תודה על המענה.

        לא קיבלתי "הסכם העסקה" ואף לא חתמתי על אף מסמך מלבד "הודעה לעובד".

        האם הפסיקה אומרת שתשלום עבור "שעות נוספות גלובלי" צריך להוות 125% משכר הבסיס?

        איך אני ניגש לזה?

        מדובר על סדר גודל של כ10,000 ש"ח הכוללים הפרשי שכר, פנסיה וקרן השתלמות.

        גם הנה"ח וגם המנכל טוענים שלמרות שלא עשיתי שעות נוספות בפועל או עבור 5 שעות נוספות בלבד קיבלתי שכר של 1200 ש"ח.

        • אגב, כמה זמן אחרי סיום העסקה אני יכול לתבוע ?  לת
          פלוני | 03/03/2021 15:51