שטח מינימלי לביצוע תמ"א 38

  • תנאים לביצוע תמ"א
    קשיש | 02/03/2021 18:55

    התנאים הנדרשים לתמ"א מבנה מעל 2 קומות ושטח בנוי של 400 מ"ר מה הכוונה של שטח זה האם זה שטח הקרקע 400 מ"ר או השטח בכול הקומות ?

    • שטח מינימלי לביצוע תמ"א 38
      עו"ד הדר פינק טבת | 07/03/2021 14:01

      שלום רב,

      במסגרת הוראות התכנית כפי שתוקנו מפעם לפעם, נדרש היה מלכתחילה שטח מינימלי בנוי של 400 מ"ר הכוונה לשטח הבנוי בכל המגרש, לא שטח הקרקע, אלא הבניה עצמה. הפסיקה (בהחלטות של ועדת ערר) הרחיבה וכללה שטח 400 מ"ר גם אם לא נבנה כולו בהיתר כדין, ולו כדי לקדם את ביצוע התכנית.

      בהמשך נקבע שדי ב 400 מ"ר בנוי, הכולל הן שטחים עיקריים והן שטחי שירות.

      בסופו של דבר, לפי תיקון 3א אין חשיבות לכך, והתוספות המותרות מכוח התמ"א, בכפוף תמיד לשיקול דעת הועדה המקומית, הינן בהתאם לנתוני הבניין הספציפי מבחינת מספר הקומות ומספר היחידות. התוספת היא מדורגת, ובהתאם למספר הקומות ניתן לקבל תוספת קומות - בין קומה וחצי ועד לשלוש קומות וחצי, בהתאם לנתוני הבניין בעת הגשת הבקשה.

      בכל מקרה, בבחינת השטח ממנו נגזרת התוספת מתייחסים לשטח הבנוי.

      מקווה שעזרתי

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com