מה אמור להיות גובה המזונות

  • סיוע משפטי
    אנונימי | 02/03/2021 13:04

    שלום רב! רעייתי ואני בהליכי גירושין. לטענתה היא חשבה על כך לפני שנתיים. אני בתומי האמנתי שיש אהבה ועשינו עוד ילד בטרם שבכלל ידעתי שרוצה להתגרש. רק לפני חודשיים במוצש עלה הנושא הזה לדיון. כמו שהתחיל פניתי לעורך דין של ש.י.ל ובמקביל פתחתי תיק ברבנות. בפגישות עם הרבנות הכל הסתדר עד המזונות עו"ד שלה מבקשת ממני 5000 שקל מזונות השכר שלי נע בין 4270 לבין 5000. אני גם מורה פרטי ולאחרונה לא משתכר הרבה. וגם סטודנט לקחתי הלוואות בגובה של 180 אלף שקלים , וגם פתחתי את הפנסיה בגובה של 33 אלף שקלים. והכל לטובת הבית , ילדים ולימודים .פניתי לסיוע מהמדינה ואכן נפגשתי עם עו"ד אך לטעמי נראה שלא מוכנה לרדת לשכר שאני מבקש לשלם 2800 שקלים ללא חציוניות משום שהפרודה שלי ביקשה ממני שאקח את האחריות על הלוואות. אנא מכם עצה מדובר על ילדים מתחת לגיל 6 העו"ד שמייצגת אותי הציעה 3200 אבל היי לטעמי גם זה הרבה. אשמח לעצה

    • מה אמור להיות גובה המזונות
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/03/2021 11:25

      שלום רב,
      צר לי על כך שאתה מרגיש מרומה בכל התהליך, אולם אני בטוחה שאתה שמח על כל ילד שנולד לך.

      בשאלתך לא ציינת כמה ילדים יש לכם ולכן קשה להתייחס לסכומים.
      בקביעת גובה המזונות, יש משמעות רבה לחלוקת הזמנים, לגילאי הילדים (בעיקר וכפי שציינת - מעל או מתחת לגיל 6), צרכיהם, יכולתם הכלכלית של הוריהם והערכאה שדנה בתיק.

      לא תוכל לנהל הליך כזה ללא ייצוג ואם אינך מרוצה מעוה"ד שמונתה לך ע"י הסיוע המשפטי, אתה יכול לבקש עו"ד אחר.
      אתה יכול לשקול גם פניה לייעוץ אישי חד פעמי אצל עו"ד אחר, כדי לקבל "דיעה שניה" ולהבין האם הכיוון אליו מפנה באת כוחך סביר.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il