העברת בעלות בנכס מקרקעין

  • מידע על מס שבח
    אריה | 02/03/2021 11:55

    אני גר בבית דו משפחתי 2 הדירות בנויות על הקרקע.מאחר שלי יש 100 מטר קרקע יותר משכני .אני רוצים לבנות בנין בתמא 38/2 הריסה ובניה לפי תמא .שאלתי הגענו להסכם בעל פה כי אותר על 50 מטר כדי שהקרקע תתחלק בחלקים שוים בין 2 השכנים.האם למרות שיהיה רשום בהסכם שלא קיבלתי שום תמורה עבור העברת 50 מטר קרקע לשכני יש סיכוי שמס כלשהוא יכול עלי בגין העברת 50 מטר קרקע לשכני ללא תמורה.בתודה מראש אריה פוקס

    • העברת בעלות בנכס מקרקעין
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 08/03/2021 20:07

      שלום רב,

      העברת חלק מהקרקע שבבעלותך לשכנך מהווה עסקה במקרקעין שמחוייבת בדיווח לרשויות מיסוי מקרקעין ובתשלום מס שבח מצידך ובתשלום מס רכישה מצד השכן.

      ככל שמדובר בהעברה של חלק ברכוש משותף במסגרת פרוייקט תמ"א ניתן במקרים מסויימים לבצע העברות ברכוש משותף , אך כדי שתוכל להיות בטוח כי אינך מצוי בחשיפת מס, אני מציעה לפנות ליועץ שמתמחה במיסוי מקרקעין כדי לקבל ייעוץ שיוכל למנוע ממך תשלומי מיסים שלא לצורך.

      בהצלחה!

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      עזריאלי ראשונים, שד' נים 2, ראשון לציון
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il