חליתי בקורונה: מתי עליי להגיש תביעה לדמי פגיעה מהביטוח הלאומי?

  • דמי פגיעה
    אמיר | 01/03/2021 14:01

    חליתי בקורונה במקום העבודה כרגע אני בחופשת מחלה; האם אחרי שאני מסיים את חופשת המחלה אוכל להגיש תביעה לדמי פגיעה מביטוח לאומי?

    • חליתי בקורונה: מתי עליי להגיש תביעה לדמי פגיעה מהביטוח הלאומי?
      עו"ד סימונה גולדמן מימון | 01/03/2021 14:07

      שלום רב,

      במידה ונדבקת במקום העבודה, וגם ניתן להוכיח שהסבירות הגבוהה היא שנדבקת במקום העבודה ולא במקום אחר. תוכל להגיש תביעה להכיר בכך כפגיעה בעבודה וכפועל יוצא מכך, ישלומו לך דמי פגיעה בגין ימי המחלה.

      אין צורך שתסיים את ימי המחלה בטרם תגיש את התביעה. ניתן להגיש את התביעה לדמי פגיעה גם בטרם סיימת את  ימי המחלה. במידה ותקבל מי מחלה נוספים תוכל להגיש אותם בהמשך.

      כמו כן, אם בתום דמי הפגיעה, תישאר מגבלה כלשהי, נכות , תוכל להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות.

      החלמה מהירה ובריאות איתנה.

      בברכה,

      סימונה מימון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      יצחק בן צבי 10, באר שבע
      טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il

      • תגובה לגברת סימונה
        אמיר | 01/03/2021 15:09

        המטרה של הגשת ימי המחלה קודם היא החשש שלי שהמעסיק ייפטר אותי אם אני מגיש תביעת דמי פגיעה.אם הוא מפטר אותי בתקופת זכותי לדמי הפגיעה לא אוכל לנצל את ימי המחלה. מפה נובעת שאלתי אם אחרי ניצול ימי המחלה שלי אוכל להגיש תביעת דמי פגיעה.

        • הגשת תביעה לדמי פגיעה
          עו"ד סימונה גולדמן מימון | 02/03/2021 10:31

          בכדי להגיש תביעה לדמי פגיעה, יש צורך בשיתוף פעולה עם המעסיק. המעסיק נדרש לחתום על טופס דמי הפגיעה. בתביעת להכרה בקורונה גם נשלח לו שאלון לגבי ההדבקה במקום העבודה שעליו למלא.

          לידיעתך.

          בברכה,

          סימונה מימון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני נזיקין

          יצחק בן צבי 10, באר שבע
          טלפון: 08-9109910 ; מייל: simona@sgm-law.co.il

          • מני
            מני | 21/04/2021 21:54

            היי
            את דמי הפגיעה מקבל המעסיק כי שילם שכר באותה עת. האם העובד מקבל רק הכרה בימי מחלה?

    • דמי פגיעה עבודה מהבית בסגר
      שיר | 18/03/2021 22:15

      שלום,
      במהלך הסגר הזמנתי מטפלת לילדיי כדי שאוכל לעבוד מהבית, בעלי ואני עובדים חיוניים והוא עובד מחוץ לבית ימים שלמים.
      המטפלת חלתה בקורונה ואני והילדים נדבקנו בזה אחר זה.
      נעדרתי מהעבודה כמעט 3 שבועות שכולם ימי מחלה על חשבוני.
      האם יש לי סיכוי לקבל דמי פגיעה עקב כך? אציין רק שעברו חודשיים.
      האם מקום העבודה צריך לאשר לביטוח לאומי שנדבקתי במהלך עבודה, וסביר שיאשר זאת?
      תודה רבה לך