חוב משותף בפשיטת רגל

  • הפרת הסכם
    עידן | 01/03/2021 21:53

    שלום רב, אני גרוש כ 4 שנים בערך, במעמד הסכם הגירושים הוחלט בהסכם שאני וגרושתי נשלם את יתרת החוב שנותרה בהלוואה המשותפת שלקחנו כשהיינו נשואים בחשבון משותף,שווה בשווה חודש בחודשו. כיום החשבון הזה הוא נטו לתשלום ההלוואה ולא ניתן לבצע פעולות ללא חתימה של שנינו, כבר מעל לשנה גרושתי אינה משלמת את חלקה, וזאת לאחר שהבנק העביר את הטיפול לעו"ד ובחודש מאי 2020 חתמנו איתם על הסדר חדש שמתאים לגרושתי, אציין כי גם לאחר ההסדר המשיכה לא לשלם ואני המשכתי חודש בחודשו לשלם את חלקי ולעולם לא היו לי בעיות בנושא. כעת גרושתי טוענת שהיא נמצאת בהליך פשיטת רגל ואני כבר סיימתי את חלקי בהלוואה בדצמבר.הבנק לא היה מוכן לשחרר אותי מהחשבון שניסיתי להשתחרר כבר עוד מהפעם הראשונה שגרושתי החלה לצבור פיגורים ולא לשלם. מה עליי לעשות במצב כזה?הבנק יכול לפעול כנגדי בגללה, במידה ואני משלם את יתרת ההלוואה ותובע אותה האם היא יכולה לבוא בטענות על כך ששילמתי הכל וזאת לאחר שהיא אינה משלמת מעל לשנה?המטרה שלי זה לצאת כבר מהחשבון הזה וכמובן לא להסתבך בגללה ולהישאר תקוע בחשבון כשנתיים עד למועד סיום החלק שלה ופיגורים שהיא צברה וממשיכה לצבור. בנוסף מה העלות של כתב תביעה?והאם אני מגיש את הכל רק דרך בית המשפט לעינייני משפחה? האם ניתן לתבוע בכלל אדם שנמצא בהליך פשיטת רגל?ומה קורה אם היא הצהירה גם על החוב הזה במסגרת ההליכים נגדה שכן מדובר בחוב משותף? אשמח לתשובות ויעוץ בנושא המורכב הזה. תודה.

    • חוב משותף בפשיטת רגל
      צבי שמיר, עו"ד | 06/03/2021 20:57

      מול הבנק אתה וגרושתך חייבים ביחד ולחוד ולכן הבנק יכול להמשיך לפעול לגביית החוב ממך (אלא אם הוא צד להסכם בו אתה וגרושתך מחלקים את החוב).
      עליך להגיש תביעת חוב בתיק הפש"ר
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com