מס רכישה

  • מס רכישה על החלפת דירה
    יורם | 28/02/2021 21:42

    1. בהחלפת דירה אשלם מס רכישה רק על ההפרש בין קנית הדירה החדשה למכירת הקודמת?
    כלומר: מלוא המס לפי מחיר קנית הדירה החדשה פחות מלוא המס לפי מחיר מכירת הקודמת?

    2. בנוסף לכך, אני ממשיך להחזיק בדירה שקיבלתי בירושה עם פטור ממס רכישה בגלל הירושה. איך זה משפיע על חישוב המס בגלל ההחלפה ב(1)?
    שני המיסים - על הדירה החדשה והקודמת ב(1) - יחושבו לפי דירה שניה?

    • מס רכישה
      סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 25/09/2021 16:20

      1. לא. תשלם מס לפי שווי הדירה החדשה, ללא קשר לדירה הישנה.

      2. תלוי במספר גורמים. סביר שדירת הירושה לא תיחשב דירה לצורך חישוב מס רכישה על הדירה החדשה, אבל צריך לבדוק אם מתקיימים מספר תנאים

      בברכה,

      סלי אילון, רו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
      טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il