תאריך אחרון להגשת התמ"א

  • תאריך אחרון להגשת תמ״א
    אורן | 27/02/2021 22:28

    שלום רב, אנו בתהליכים להשגת רוב חתימות של תמ״א 38/2. יש דיונים רבים ויש גם מתנגדים.

    התמ״א מסתיימת באוקטובר 2022 - מה זה אומר בפועל? מה התאריך האחרון שניתן עדיין להספיק? תאריך הגשת היתר בניה לעירייה? תאריך בו חתמו רוב הדיירים?

    נניח ההסכם יחתם בתחילת 2022 - ישאר 10 חודשים לתמ״א - מה על היזם לעשות כדי להספיק?

    בנוסף האם תביעת סרבנים אצל המפקחת קורת אחרי הגשת היתר לעירייה?

    • תאריך אחרון להגשת התמ"א
      עו"ד אילן הלוי | 01/03/2021 13:13

      אורן שלום

      הוראות תמ"א 38 מסתיימות בתחילת אוקטובר 2022. יש הוראות מעבר מסוימות אבל בגדול אתם אמורים להיות עם אישור וועדה לגבי הבקשה. זה אומר שאם תחתמו על ההסכם רק בתחילת 2022 יהיה קשה לעמוד במועדים.

       תביעת סרבנים לא מעכבת את המועד. התביעה ממילא נעשית רק לאחר קבלת אישור וועדה לבקשה להיתר כך שאין בה כדי לגרוע מזכויות התמ"א.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • תאריך אחרון להגשת תמ״א
        אורן | 01/03/2021 20:51

        היי תודה רבה על התגובה.

        מה הכוונה הוראות מעבר?

        אני ניזון אך ורק והתקשורת ושם ראיתי שכל פרויקט שיגיש בקשה לועדה אוקטובר 2022 יקבל ״אור ירוק״ גם לפני האישור או הדיון - https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3771521,00.html

        בנוסף מה יהיה דינם של פרויקטים שהיגשו בקשה יחסית בזמן אך בגלל עומס על הועדה המקומית באותו העיר ״יפספסו״ את המועד.

        יתכן שהפרסום שגוי או לא עדכני. אשמח להתיחסותך.
        בנוסף מה יהיו ההבדלים בין תמ״א 38 הנוכחית ל״חדשה״ והאם דיירים שחתמו הסכם על תמ״א הישנה יוכלו במהרה להמיר אותו לפרויקט תמ״א 38 ה״חדשה״?
        תודה

        • תאריך אחרון להגשת התמא
          עו"ד אילן הלוי | 02/03/2021 15:50

          אורן שלום

          צרפתי לנוחיותך את ההחלטה של המועצה הארצית המחודש 11/19 לגבי תמ"א 38. בעיקרון בקשה שלהיתר שנקלטה ימשיכו לדון בה לפי הוראות התמ"א וכן יש הוראות נוספות לגבי ישובים בהם אמצו תוכנית מכוח תמא 38.

          אבל זכויות מכוח התמ"א הן לא המרכיב היחיד בכלכליות פרויקט תמא 38. למעשה- בתל אביב למשל ובישובים אחרים הזכויות כבר מוקנות ברוב חלקי העיר ללא קשר לתוקפה של התמ"א. הבעיה היא המעטפת המיסויית. היום ישנה חקיקה הפוטרת את מכירת הזכויות ליזם ממס שבח וכן ממע"מ על שירותי הבניה שמקבלים. לגבי אלו יש המלצה של המועצה כי תוקף הפטור יוארך אבל זו רק המלצה והדבר אינו בתחום סמכותם.   בנוסף יש היום פטור כמעט מוחלט מתשלום היטל השבחה לוועדה המקומית בשל זכויות הבניה. פטור זה כמעט בוודאות יבוטל או יצומצם והמשמעות היא כספים רבים שיחלו על היזם וקודם לא חלו.

          לא הבנתי את כוונתם בתמא ישנה מול חדשה. אין הבדלים למעט מה שציינתי לעיל.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com