מסירת תלונות שקריות למשטרה ועוד

  • בעיה שקשה להגדיר אותה
    נתן | 27/02/2021 15:36

    בבניין שלנו מתגוררת בחורה, שמילים פשוטות כנראה שהיא סטוקרית, 24/7, עובדת מהבית עוקבת אחרי כל הדיירים, לנו קיר משותף אחד איתה בלבד. היא מתפקדת בצורה לקויה נפשית כנראה, איתה בחור שרב הזמן לא בבית. יש לה התפרצויות מולו באמצע הלילה ללא שליטה. היא מגיבה לכל רחש ותזוזה בבניין. הבעיה שהיא מסמינה משטרה כל הזמן, שמעה שיחה או גבר מדבר בקול, היא מחליטה בטוחה שמתבצע רצח של אישה כרגע, המשטרה מגיעה כולם ישנים, נגמר. ככה זה מתנהל, בן של כנה צעק, היא מדמיינת דברים, כנראה, הזמינה משטרה כי מתבצעת עבירה של אלימות של גבר כנגד אישתו, למרות שאימו בכלל לא נושאה, הגיעה משטרה, אין כלום וחוזר חלילה. ההסתתרות מאחורי חובת דיווח כביכול היא מוזרה, אולי מתפרשת לאדם רגיל בדרך המתוארת, אבל....מדובר בעורכת דין.!!!! האם ניתן לתבוע אותה,דווחי שווא, האם המעשים נעשים במכוון יש משקל לכך שהיא עורכתדין דווקא? שצריכה להבין שאין שמץ של עובדות שבכלל מתחילות לקיים בסיס עובדתי לתלונות במשטרה, ולמעשה אלה תלונות שווא. יש צבר של תלונות כאלה שהמשטרה לא מקשרת לגמרי בין המתלוננת לתלונות, או לחילופין שהיא כנראה סובלת מהפרעה נפשית של דמיון שווא, אין פה באמצע או כוונת זדון או הפרעה נפשית. השאלה אם דיווח שקר בכוונה תחילה זה עבירה פלילית?! ולאור הפרטים שתוארו כאן זה פלילי, בזדון או לחילופין נפשי. היא למעשה סטוקרית. האם כל הנפגעים צריכים להגיש תלונה במשטרה?

    • מסירת תלונות שקריות למשטרה ועוד
      עו"ד אמיר מורשתי | 01/03/2021 13:17

      נתן יקר, לשאלתך מסירת תלונה /ידיעה כוזבת במשטרה היא עבירה פלילית בהתאם לסעיף 243.  לחוק העונשין הקובע :" המוסר לשוטר או למי שמוסמך להגיש תביעה פלילית, ידיעה על עבירה כשהוא יודע שהידיעה כוזבת, דינו - מאסר שלוש שנים, ואם העבירה היא פשע - מאסר חמש שנים; ואין נפקא מינה אם הוגשה תביעה פלילית בעקבות הידיעה ואם לאו."- יחד עם זאת, יש צורך להראות שמוסר הידיעה הכוזבת ידע שהיא כוזבת בעת הגשתה ובמקרה שאתה מתאר, ספק בעיני אם זה המצב וכנראה עניין לכם באישה הסובלת מהפרעה נפשית ואשר בשל הפרעה זו, היא מדמה לעצמה, כי צעקות מהשכנים מעידות על מקרה אלימות ולכן היא מדווחת על כך. בסופו של דבר המשטרה יכולה לדעת מי דיווח לה ואם כל השכנים יגישו תלונות במשטרה על מסירת הודעה כוזבת במקרה הרלוונטי להם- בהחלט יתכן שהמשטרה תזמן את השכנה לשיחת אזהרה ואולי אף תמנע מלהגיע שוב לבניין שלכם בעקבות קריאות של אותה שכנה או שידרשו ממנה ראיות יותר מוצקות מאשר רק הדיווח שלה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • אבל לא מדובר באישה רגילה כאמור אלא
        נתן | 01/03/2021 15:18

        תודה על המענה, אבל כפי שכתבתי מדובר בעורכת דין, לא אדם מן הישוב שאינו יודע את החוק. עורכת דין פלילית!!!! כלומר אם זה בזדון אז יש כאן בעיה. קצת קשה לי להבין את עניין חובת הדווח שלא הזכרת זה מגן על התלוננת? בכל מקרה? נראה דווקא שזה במתכוון בזדון. כמו כן, ההשערה לגבי בעיה נפשית שציינתי,  היתה רק להמחיש שאם זה לא בזדון אז הקצה השני נפשי. אבל ברור שזה בעוונה. לכן נתיב שציינת אזהרה לא רלונטי לעורכת דין שיודעת את החוק. מה אז ניתן לעשות כנגדה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 03/03/2021 10:47

          נתן יקר, העובדה שהאישה היא עורכת דין לא בהכרח אומרת שהיא לא יכולה לסבול מליקוי נפשי כזה או אחר, כפי שאתה הבעת השערתך בשאלתך. לעניין חובת הדיווח הרי שהיא חלה בהתאם לסעיף 368ד. לחוק העונשין במקרה שאתה מתאר : " (א) היה לאדם יסוד סביר לחשוב כי זה מקרוב נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע בידי האחראי עליו, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שלושה חדשים."- כלומר, חוות הדיווח במקרה של שכן רק על עבירות שנעברות בקטין או בחסר ישע ע"י האחראי עליו ולא למשל על מקרים של אלימות של בעל כנגד אשתו. בנוסף, לא ניתן להתגונן בטענה של חובת דיווח, כאשר מדובר בדיווח כוזב. ככל שיש חשד שמדובר במעשים שנעשים בזדון, הרי שאין כל מניעה מלהגיש תלונה מסודרת במשטרה בגין דיווחים כוזבים כפי שציינתי בתשובתי הראשונה. מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי