בקשה למתן הוראות ותקופת התיישנות של פסק דין

  • פסק דין הצהרתי
    אריאל מיטרני | 23/02/2021 14:06

    שלום רב

    בשנת 2010 ניתן פסק דין כנגדי שעלי לשלם סך של 109000$. שהיוו באותה עת 419000 ש"ח- בגיחן תיק זה לא נפתח תיק הוצל"פ.

    באותה שנה ניתן פסק דין שאותו אדם שעלי לשלם לו צריך לשלם לי סך של 120000 ש"ח. בגינו פתחתי תיק הוצל"פ

    באותם שנים נפסקו כנגדי הואצות בסך כולל של כ 100000 ש"ח. -שבגינםפ נפתחו כנגדי מספר תיקי הוצל"פ.

    באמצע 2010 נחתם הסדר הלוקח בחשבון את כל החובות והזכויות של הצדדים. במסגרת ההסדר, לאחר חישוב החובות והכספים שהצד השני היה צריך לשלם לי,  שילמתי סך כולל של 400,000 ש"ח.

    בשנת 2011 בוטל פסק הדין המחייב אותי לשלם את ה 109,000$ על יגי בית המשפט העליון, והתיק הוחזר למחוזי.  אך אני כבר שימלתי את הכסף.

    בשנת 2012 ניתן פסק דין חדש האומר שבמקום לשלם סך של 109,000$ עלי לשלם רק 49,000$.

    הגשתי בקשה לפסיקתה למחוזי , שאומרת כי עלי לקבל את ההפרש (60,000$). השופטת דחתה את בקשתי.

    בשנת 2013 ניתנה החלטה על ידי בית המשפט העליון, כי הערעורים נמשכים, והמשמעות היא שעלי לקבל החזר כספי, אך לא ננקב סכום.

    כיום פניתי לעליון בבקשה לפסיקתא שתשקף את ההפרש האמור. אך בקשתי נדחתה, בטענה העליון אינו נכנס לחישובים. אך בהחלטה נרשם כי עלי לקבל החזר כספי על הכספים ששילמתי מעבר לסך של 49,000$.

    השאלה שלי היא מה עלי לעשות? האם אני יכול להגיש בקשה לפסק דין הצהרתי שיקבע כמה עלי לקבל  חסרה? אין מחלוקת על כך ששילמתי 400,000 ש"ח.

    אך הצד השני טוען שמנדובר בהתחשבנות מורכבת הכוללת הרבה תיקים. אני לא רוצה להגיש תביעת השבה, כי עברו למעלה מ7 שנים.  והצד השני יטען להתיישנות.

    אבקש לקבל עזרה מה עלי לעשות. אני מבין שלמרות ההחלטה של העליון, שעלי לקבל חזרה כל כסף ששילמתי מעבר ל49,000$ אני לא יכול לפנות להוצאה לפועל ולדרוש את ההפרש.

    ניסיתי להגיש בקרשה להחזר כספי דרך תיקי ההוצל"פ שנפתחו כנגדי על ההוצאות, אך נדחתי בטענה שמדגובר בהתחשבנות מורכבת שאינה מתאימה להוצאה לפועל.

    אבקש את עזרתכם המהירה בשאטלה משפטית סבוכה זו.

    בכבוד רב

    אריאל מיטרני

    • בקשה למתן הוראות ותקופת התיישנות של פסק דין
      עו"ד נתיב רגב | 23/02/2021 14:44

      שלום אריאל,

      מדוע לא הוגשה בקשת הבהרה על פסק הדין האחרון שניתן, לגבי מתן הוראות להשבת הסך ששולם? ייתכן ואפשרות זו עדין עומדת לך.

      בנוסף וכפי שציינת, באפשרותך להגיש תביעה חדשה להשבת הסך ששילמת ביתר.

      במקרה כזה לא בהכרח תעמוד לנתבע טענת התיישנות, מאחר שתקופת ההתיישנות של פסק דין הקובע הוראה אופרטיבית היא 25 שנה.

      לרשותך בכל שאלה נוספת,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com

      • אריאל מיטרני
        אריאל | 24/02/2021 11:41

        תודה על תשובתךאני מצרף לעיונך את ההחלטה האחרונה של בית המשפט העליון לבקשתי לפסיקתא.

        האם ההחלטה של העליון, היא החלטה אופרטיבית שעל פיה אני יכול להגיש תביעת השבה?

        אם כן, מה האגרה על תביעת ההשבה?

        האם לא עדיף לי להגיש בקשה לפסק דין הצהרתי, שיצהיר מה הסכום שהוא נדרש להחזיר?

        עוד כולשהו הציע לי לפתוח תיק הוצל"פ עצמי, על הסכום הנמוך, להגיחש טענה ששילמתי 109,000$ במקום 49000$. ואז יהפכו את תיק ההוצל"פ.

        אני סקפתי לגבי ההצעה הזאת כיוון שניסיתי לעשות זאת על תיקי ההוצאות שנפתחו כנגדי בזמנו (ונסגרו לאור ההסדר שלקח בחשבון את כל החובות והזכויות), ביקשתי החזר כספי, בגלל שלאור פסק הדין האחרון שקבע שעלי לשלם רק 49,000$ , מגיע לי החזר כספי.

        הצד השני טען שבהסדר מדובר בהתחשבנות מורכבת ושונויה במחלוקת  הכוללת כמות רבה של תיקים, ורשם ההוצאה לפועל, קילב את הטענה, וסירב להפוך את התיק, ולפתוח אותו מחדש.

        לגבי מתן הוראות, לצערי לאור העובדה שמדובר בפסק דין של פלפל, והיא פרשה, לא נראה לי שניתן להגיש בקשה למתן הוראות, אלא אם עלי להגיש זאת לעליון, לאור ההחלטה האחרונה שלו.

        אודה על תשובתך המהירה

        בכבוד רב

        אריאל מיטרני

        • פנייתך מצריכה ייעוץ פרטני
          עו"ד נתיב רגב | 24/02/2021 17:33

          אריאל שלום שוב,

          הקובץ לא התקבל מאחר שלא ניתן לעלות קבצים לאתר הפורום.

          מכל מקום פנייתך מצריכה ייעוץ פרטני ואינה מתאימה למענה במתכונת הפורום.

          בהצלחה,

          בברכה,

          נתיב רגב, עו"ד
          לכיש 1, תל אביב

          טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com