סנקציות בשל אי עמידה במועדי בית המשפט

  • בקשה להארכת זמן
    אני | 21/02/2021 17:41

    שבוע טוב,
    בית המשפט ביקש מפלוני להגיש דו"ח בתוך פרק זמן מסוים. דו"ח זה צריך להתבצע על ידי אנשי מקצוע. לאחר סיום התהליך מסתבר לפלוני שהפקת הדו"ח אורכת זמן רב ולכן לא יוכל להגיש את הדו"ח במועד לבית המשפט. מאידך בפרוטוקול נרשם שעכוב במסירת הדו"ח מעבר לזמן שהוקצב יגרור סנקציות. האם פלוני יכול לפנות לבית המשפט ולבקש הארכה במסירת הדו"ח? האם בית המשפט יכול להטיל סנקציות על פלוני כשהסיבה לעכוב לא תלויה בו?

    • סנקציות בשל אי עמידה במועדי בית המשפט
      עו"ד נתיב רגב | 22/02/2021 10:26

      שלום,

      התשובה היא כן.

      פלוני רשאי להגיש בקשה להארכת מועד.

      בית המשפט רשאי להיעתר לכך או שלאו, עם או בלי הטלת הסנקציות.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com

      • ערכור על החלטה
        אני | 22/02/2021 10:51

        ראשית, תודה על תגובתך.
        האם עדיף לפלוני כי עורך דין יגיש את הבקשה או שיעשה זאת בכוחות עצמו?ה האם זה משפיע על הסיכויים לקבלת הבקשה?

        במידה ובכל זאת יוטלו סנקציות האם אפשר לערער על זה?

        • ערעור על החלטת ביניים
          עו"ד נתיב רגב | 22/02/2021 17:10

          שלום שוב,

          בוודאי.

          המציאות מוכיחה את הערך שבייצוג משפטי מקצועי בכל הליך משפטי.

          לגבי הסנקציות שבהגשת/דחיית הבקשה, האם הכוונה לחיוב בהוצאות?

          אך בכל מקרה ובהנחה שמדובר בהליך משפטי אזרחי, ניתן לערער על החלטות ביניים באמצע ההליך או בסופו, במסגרת הערעור על פסק הדין.

          בהצלחה,

          בברכה,

          נתיב רגב, עו"ד
          לכיש 1, תל אביב

          טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com

          • סנקציה כספית
            אני | 22/02/2021 17:26

            כן מדובר בסנקציה כספית.

            • קנס כספי
              אני | 22/02/2021 17:33

              מבקשת להבהיר הכוונה לקנס כספי על כל שבוע איחור בהגשת הדו"ח