האם פרסום שמו של פקח /שוטר מהווה לשון הרע?

  • האם מותר לציין שם של שוטר או פקח בפרסום?
    אורי | 21/02/2021 01:50

    שלום רב,
    עברתי חוויה קשה עם פקח עירייה, ואני רוצה לשתף את המקרה בפייסבוק וביוטיוב.
    שאלתי היא, האם מותר לי לציין את שם הפקח ותמונתו שצולמה בעת התקרית על ידי, בכותרת או בתוכן הפוסט.
    בשאלה זו נניח ששאר התוכן שאכתוב תקין ומותר מבחינת החוק.
    תודה רבה.

    • האם פרסום שמו של פקח /שוטר מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 25/02/2021 15:34

      אורי שלום,

      על פניו ,אין מניעה מלפרסם את שמו של הפקח או השוטר. לפני הפרסום יש לבדוק היטב מה מטרת הפרסום והאם פרסום השם משרת את מטרת הפרסום.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      יחזקאל קויפמן 2, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

    • אתה מסתכן באישום על העלבת עובד הציבור  לת
      חיים | 25/02/2021 15:55

      • ממש לא
        אורי | 26/02/2021 09:06

        אני מסתכן באישום על העלבת עובד הציבור? ממש לא. אם אני לא משתמש בכינויים מעליבים, אין לו שום סיבה להיעלב.

        • השאלה היא לא רק אם הוא ייעלב
          חיים | 26/02/2021 12:11

          אלא בעיקר אם דבריך יפגעו בתפקוד השירות הציבורי.

          • ואולי אפילו עמדתי תגרום להתמוטטות השירות הציבורי?
            אורי | 27/02/2021 03:25

            פסק הדין שציינת דן בהתבטאויות חריפות על הרב הצבאי הראשי מצד עיתונאי, אשר כתב בין השאר:
            הרב הצבאי הראשי מסייע לרצח, מסייע לגילוי עריות, מסייע לחילול שבת, מסייע לביטול מצוות ישוב הארץ השקולה ככל התורה כולה.

            ולמרות ביטויים חריפים אלה, זיכה בית המשפט העליון פה אחד את העיתונאי, מעבירת ההעלבה.
            בית המשפט אך ציין כי "ראוי כי החירות לבקר באופן בוטה את רשויות השלטון ואת עובדי הציבור, לא תצומצם".
            לכן המאמר שציינת אינו תומך בעמדתך, אלא להיפך.

            • אבל
              חיים | 27/02/2021 12:22

              פסק הדין (לא המאמר) המקושר מבחין בין העלבת עובד ציבור בכיר, שממנו נדרשת סבולת גבוהה, לבין העלבת עובד ציבור זוטר. ואני בסך הכול ניסיתי לעזור לך והפניתי את תשומת לבך לסיכון הכרוך בציון שמו של הפקח בפרסום, אז לא מובן לי מדוע אתה תוקף אותי.

              • עיקרון השוויון בפני החוק
                אורי | 28/02/2021 04:47

                היכן כתוב בפסק הדין שיש שוני בין העלבת עובד ציבור בכיר לבין העלבת עובד ציבור זוטר? יש בעמדה כזאת הפרה לכאורה של עיקרון השיויון בפני החוק.
                אתה אמנם הפנית את תשומת לבי לסיכון הכרוך בציון שמו של הפקח בפרסום, אבל זה תלוי כבר בתוכן הפירסום בכללותו.
                שאלתי המקורית התייחסה רק לגבי חוקיות פירסום השם והתמונה ותו לא.
                ואני לא תוקף אותך, איפה אתה רואה שתקפתי אותך?

                • הבחנה בין בכיר לזוטר
                  חיים | 28/02/2021 12:30

                  השופטת (הנשיאה בדימוס) מ' נאור: ס' 36, 48 - 50, 57 - 60, 63.

                  השופט ס' ג'ובראן: ס' 11.

                  השופט נ' הנדל: ס' 3 - 4, 7.

                  השופטת ע' ברון: ס' 5.

                  • סיום הוויכוח מבחינתי
                    אורי | 01/03/2021 05:13

                    שאלתי כאן שאלה שמיועדת לעורך הדין, וקיבלתי תשובה. זכותי לשתף חווית שירות שקיבלתי מגורם שילטוני, ומי שלא מוצא חן בעיניו מוזמן להגיש נגדי תביעה והנושא יוכרע בבית המשפט.