מחיקת טביעות אצבע ו DNA מהמאגר המשטרתי

  • מחיקת טביעות אצבע ודי אן אי
    יוני | 18/02/2021 11:11

    כשתיק נסגר מחוסר אשמה פלילית האם דגימות שלקחו של די אן אי וטביעות אצבע נמחקות אוטומטית? כיצד ניתן להסיר את הנתונים מהמאגר המשטרתי?

    • מחיקת טביעות אצבע ו DNA מהמאגר המשטרתי
      עו"ד אמיר מורשתי | 28/02/2021 16:12

      יוני יקר, חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי), תשנ"ו-1996 קובע בסעיף 11ג. כי :" (א) ניטל מאדם שנחקר באזהרה בחשד לביצוע עבירה אמצעי זיהוי שהוא דגימה ביולוגית בהתאם להוראות סעיף 11ב(א)(1), וטרם הוגש נגדו כתב אישום, רשאי הוא להגיש בקשה לעיון חוזר אם סבר שלא היה כל בסיס סביר מלכתחילה לחקור אותו באזהרה (בסעיף זה – הבקשה); הבקשה תוגש לקצין משטרה בכיר שהמפקח הכללי של משטרת ישראל הסמיך לענין זה (בסעיף זה – קצין המשטרה). "

      בנוסף, סעיף 11כג.קובע "(א) נתונים לזיהוי גנטי יימחקו מן המאגר בהתקיים אחד מאלה ובהתאם לתקנות שיקבע השר לביטחון הפנים לפי סעיף 15(ב)(6):
      (1) לגבי חשוד – בתום שבע שנים מיום שניטל ממנו אמצעי הזיהוי המזהה אותו, או בתום 60 ימים מיום שהסתיים ההליך הפלילי בענינו בלא הרשעה, לפי המאוחר;
                 (ב) מצא קצין המשטרה, או עורך דין שהוא הסמיכו לכך, כי לא היה בסיס סביר מלכתחילה לחקור אדם באזהרה כאמור בסעיף קטן (א), יורה על אי הכללת נתוני הזיהוי הגנטי שהופקו מאותו אמצעי זיהוי במאגר נתוני הזיהוי; הוכללו נתוני הזיהוי כאמור במאגר – יורה על מחיקתם מן המאגר, והוראת סעיף 11כג(ב) תחול על אמצעי הזיהוי שניטל כאמור."
      בנוסף, ממליץ לך לעיין בפקודת מטא"ר 14.05.05 לעניין טביעות אצבע ולמי פונים. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי