החלת ההפטר על חוב מזונות עבר בזמן ההליך

  • סיום הליך פש"ר וחוב מזונות העבר
    אלין | 11/02/2021 18:09

    שלום רב,בעלי מסיים תשלומים בהליך של פש"ר תוכנית פירעון בעוד חודש.נשאר לו תשלום אחד עד הפטר חלוט.לפי מיטב הבנתי חוב מזונות עבר לא נכלל בהפטר זה.האם עדיין לא מאוחר להגיש בקשה לבית משפט המחוזי להפטר גם מחוב מזונות עבר כשנשאר רק חודש עד סיום התוכנית הפירעון?ידוע שהפטר בחוב מזונות יינתן רק במקרים חריגים.כשדיברנו עם הכונס הוא טען שזה כבר לא קשור אליו או לבית משפט מחוזי אלה רק להוצאה לפועל או לבית נשפט לענייני משפחה.תודה על התגובה.

    • החלת ההפטר על חוב מזונות עבר בזמן ההליך
      עו"ד צבי וישנגרד | 14/03/2021 13:23

      שלום אלין,

      בהתאם לפקודה חוב מוזנות עבר אינו בר הפטר, עם זאת לבית המשפט סמכות להחיל, במקרים מסוימים, את ההפטר גם על חוב מזונות עבר. לשם כך נדרש לנהל דיון ולקבל עמדת הזכאי/ת למזונות.

      את הבקשה מגישים לבית המשפט, מוטב היה לעשות זאת קודם אולם במקרים מסוימים ניתן לשקול הגשת בקשה מתאימה גם בשלב הזה.

      בברכה,

      צבי וישנגרד, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      תובל 11, (בית לז-רום) רמת גן
      טל': 03-9786685; מייל: zvi@zvilaw.co.il