הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

חוקיות גביית דמי אגודה שונים מחבר קיבוץ למול תושב

  • גביית דמי אגודה בררנית
    שגיא. | 11/02/2021 08:49

    שלום
    בקיבוץ בו אני חי עם אישתי (בת קיבוץ) גובים דמי אגודה (מיסי קיבוץ) שונה מבני הקיבוץ ומבני הזוג שלהם. כלומר כל מי שלא בן קיבוץ משלם כפול מבני הקיבוץ. הטענה בגדול שלקיבוץ יש עלויות גבוהות שהמיסים לא מכסים ולא רוצים לפגוע רק בדיבידנדים של החברים ולכן הוחלט להגדיל את המיסים לתושבים מבחוץ.
    האם חוקי אפליית מחירים כזו?
    תודה

    • חוקיות גביית דמי אגודה שונים מחבר קיבוץ למול תושב
      עו"ד יעל פרי | 14/02/2021 15:32

      שגיא שלום

      כפי שעולה מפנייתך הרי שהקיבוץ גובה סכום שונה ממי שאינו חבר קיבוץ ומי שחבר קיבוץ ולפיכך הרי שלא מדובר באפליה שכן היחס הוא שונה לבעלי זכויות שונים.

      רוצה לומר, לחבר קיבוץ אכן ישנן זכויות שונות מאדם שאינו חבר קיבוץ. בדרך כלל לחבר הקיבוץ יהיו זכויות עודפות למול מי שאינו חבר.

      יש לציין בעניין זה כי לחבר הקיבוץ קיימת חובת מגורים בקיבוץ בעוד לתושב אין חובת מגורים וגם לא חלה חובה על הקיבוץ להתיר לתושב להתגורר בקיבוץ.

      הכל בהתאם לתקנון הקיבוץ והחלטות האסיפה הכללית.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il