הקמת מחסנים בלובי הבית המשותף

  • הקמת מחסנים בלובי הבניין המשותף עבור דיירי הבניין
    סיגלית | 10/02/2021 17:11

    שלום,

    חלק מדיירי הבניין מעוניינים לבנות יחד מחסנים בלובי של הבניין.
    מבקשת לברר:
    1. מה הם החוקים לגבי בניית המחסנים
    2. האם נדרשת הסכמה של כל דיירי הבניין או רק של הדיירים המעוניינים בכך?
    אודה על קישור לחוקים המפורטים.

    תודה

    • הקמת מחסנים בלובי הבית המשותף
      עו"ד ציפי מרגלית | 25/02/2021 13:33

      סיגלית שלום,

      את הבניה ברכוש המשותף מסדיר חוק המקרקעין. יש לבדוק האם תקנון הבית המשותף הספציפי שלכם מתייחס לעניין בנייה בתחום הרכוש המשותף.

      חוק המקרקעין קובע כי להצמדה של שטח לצורך הרחבת דירה נדרשת הסכמה של 3/4 מהדיירים ש-2/3 מהרכוש המשותף צמוד לדירותיהם. אין וודאות שניתן יהיה לפרש את הסעיף הנ"ל בחוק המקרקעין (סעיף 71ב) ככזה המאפשר לראות בבניית מחסנים כבניה לצורך הרחבת דירה.

      במידה ולא, לדעתי נדרשת הסכמה של כל הדיירים.

      לצורך בניית מחסנים יש להוציא היתר בניה מהועדה המקומית. עליכם לפנות לועדה ולברר האם התכנית התקפה מאפשרת את הבניה המבוקשת.

      בהצלחה!

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il