האם לביטוח לאומי מותר לדחות את ועדת הערר?

  • עזרה לקשיש
    עזרא | 10/02/2021 10:01

    שלום ובוקר טוב .ברצוני לשאול : האם הביטוח הלאומי רשאי לדחות את וועדת הערר .אחרי שדחו את תוצאות הוועדה הרפואית הקודמת .ודוחים גם את תקנה 15 ? אני לא עובד ואני קשיש .בתודה מראש

    • האם לביטוח לאומי מותר לדחות את ועדת הערר?
      עו"ד סיגלית שאלתיאל | 10/02/2021 16:38

      עזרא, שלום לך.

      אני מבינה שאינך מרוצה מהעבודה שביטוח לאומי דחה פעמיים את תביעתך. בוועדה הרפואית ובוועדת ערר.

      עקרונית, דע לך שאם עדיין הינך סבור שיש מקום לערער על החלטת וועדת הערר, זכותך להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה בשאלת חוק ומשפט , בתוך פרק הזמן הנקוב. וייתכן שתצליח בערעור.

      בנוסף, לעניין תקנה 15, התקנה מופעלת כאשר הכנסותיו לש הנפגע מעבודה פחתו בשיעור ניכר בגלל אותה הפגיעה בעבודה.

      אם תשים לב, הפעלת תקנה 15, תלויה בחלק הראשון של שאלך. כלומר, אם תתקבל החלטה לפיה יש לך נכות מעבודה. רק אם זו תתקבל בערעור רק אז תידון תקנה 15 וייבחנו האם מתקיימים כל התנאים להפעלת התקנה.

      דרך אגב, שאלך היא מסוג השאלות המשפטיות המורכבות. במקרה כזה כדאי לשקול להסתייע בייצוג משפטי של עו,ד אמין ובקיא בתחום. או לפנות ללשכה לסיוע משפטי חינם.

      מקווה שהייתי לעזר, אם צריך משהו נוסף - אני כאן.

      בברכה,

      סיגלית שאלתיאל, עו"ד
      מנהלת פורום ביטוח לאומי

      בן יהודה 13, ירושלים
      טל: 02-6221737; מייל: s.shaltiel@gmail.com