האם ניתן למנוע מידע מדייר (סרבן) בבניין?

  • דייר סרבן
    קרול | 09/02/2021 19:09

    יש רוב של 80% לתמ"א 38/2. אני המתנגד היחיד מטעמי נוחות. הוועד עושה הכל מאחורי גבי ואינני יודע כלום. אינני מתכוון לשים מקלות בגלגלים, אולם רוצה תמורה הולמת, כשל השאר.

    האם היזם ו/או הדיירים חייבים לחשוף בפני או בפני בית המשפט, אם הדברים יגיעו לשם, את התמורות? איך אדע שזה לא פייק?...

    תודה-קרול

    • האם ניתן למנוע מידע מדייר (סרבן) בבניין?
      עו"ד הדר פינק טבת | 10/02/2021 11:39

      שלום, קרול

      האמת שלא ירדתי לסוף דעתך.

      מצד אחד אתה כותב שאתה מתנגד לפרוייקט, מצד שני אתה אומר שאתה "לא מתכוון לשים מקלות בגלגלים". לא הבנתי איך שני הדברים הולכים יחד.

      בכל מקרה, תנאי העסקה אמורים להיות גלויים לכל בעלי הדירות, בלי קשר להליך משפטי, כדי שכל אחד מהבעלים יוכל לקבל את החלטה, בין היתר, על בסיס התמורות המוצעות.

      הדרך להבטיח את אמינות המידע היא באמצעות חשיפת הסכם התמ"א עצמו, שבין היתר יש לכלול בהוראותיו התיחסות ספציפית לדיווח ולחשיפת מלוא המידע בפני כל הצדדים.

      במקרה של חוסר אמון מוחלט וחשש לזיוף ניתן לבקש לחשוף את המסמך שהוצג לרשות המיסים בדיווח על העסקה, אך הייתי רוצה להאמין שזהו צעד מרחיק לכת ושיהיה מיותר במקרה שלך.

      מקווה שעזרתי.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

      • האם אני יכול לראות את ההסכמים שחתם היזם עם כולם?
        קרול | 10/02/2021 19:39

        תודה הדר על תגובתך הארוכה.

        אינני לוחמן ולכן אני מוכן לקבל את החלטת הרוב, מה גם שאין לי סיבה מוצדקת-אינני נכה, למשל.

        אינני יודע אם לנסות להשתתף בישיבה שתהיה ביום שישי הקרוב. אין פתק בבניין, מידרו אותי ובמקרה נודע לי.

        אני מניח שלא אוכל להשפיע ושהיזם יפנה אלי, נכון?

        אבל אם ארצה לבחור דירה בצד או בקומה מסויימת, מתי זה נעשה והאם אשאר אחרון? איך להמנע

        • הצטרפות של "סרבן" לתהליך תמא
          עו"ד הדר פינק טבת | 10/02/2021 21:53

          שמחתי שתשובתי סייעה לך.

          לשאלתך אחדד את הדברים - כדאי להצטרף לתהליך, ומוקדם יותר תמיד יהיה טוב יותר, כי אז תהיה לך יותר אפשרות להשפיע על קבלת ההחלטות, וגם תוכל להיחשף לדעות של האחרים, לכאן או לכאן. הייתי מציעה לך ליצור קשר עם מי מהשכנים, ולבקש להצטרף באופן יזום לפגישה.

          אדגיש, כי קיימת חובה לשתף אותך בתהליך. על נציגות הדיירים מוטלת החובה לעדכן את כל בעלי הזכויות ולהזמין את כולם לכל כינוס אשר כולל קבלת החלטות ביחס לרכוש המשותף. מידור של מי מהבעלים הינו פסול.

          נוסף על כך, גם לסרבן הזכות לקבל תמורה זהה לכל יתר הבעלים, בהתאם לחלקו היחסי ברכוש המשותף. הסכם התמא לא יכול לקפח בעל זכויות ביחס לתמורות גם אם הוא סרבן. ולכן, גם אם לא שיתפו אותך, עדיין אתה זכאי לתמורות בהתאמה לזכויתיך.

          אך כאמור, מוטב להיות שותף להליך. עמוד על כך שתהיה נוכח בפגישה.

          בהצלחה רבה

          בברכה,

          הדר פינק טבת, עו"ד
          מנהלת פורום תמ"א 38
          ביאליק 3, חיפה

          טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

          • השתתפתי בישיבה
            קרול | 12/02/2021 12:02

            תודה רבה, הדר, בזכותך היה לי האומץ להשתתף בישיבה הראשונית עם היזם.

            דייר "שמח" שבאתי והזמינני לשבת, למרות שלא הוזמנתי ולא היתה אפילו הודעה על פתק.

            כל הדיירים מעורבים עמוק, בדיבורים ובהכרויות עם היזם ועם שכנים בבניין ובזה הסמוך, שצריך, לפי היזם, להיות ביחד כי אחרת אין כדאיות.

            בבניין הסמוך, כך שמעתי, ישנן 6 דירות ודייר אחד מתנגד.

            השאלה שלי: נשארו לבחור נציגות לבניין שלנו. מתוך בושה ועלבון עזבתי. לא נראה לי שאשפיע במשהוא.

            האם אוכל לפעול, אם יהיה צורך, נגד ובמקביל לנציגות? איך בוחרים נציגות, מהו הרוב הדרוש והאם בכלל יש כללים לכך.

            תודה על האנושיות והאומץ שנתת לי, אני בן ה-60.

            • האם ניתן להשפיע על הנציגות?
              עו"ד הדר פינק טבת | 14/02/2021 15:00

              שלום, קרול

              ראשית, אני שמחה שהזדמן לך להשתתף בפגישה, זו התחלה טובה של קשר לפרוייקט, ואיתות חיובי לשכנים שלך.

              לשאלתך לעניין הנציגות אבהיר, כי חשוב שתהיה מעורב בתהליכים. לתפיסתי, ככל שתהיה מעורב - כן ייטב לך, ודעתך תוכל להישמע.
              צא מנקודת הנחה, שהאינטרסים שלך לא בהכרח מנוגדים לאלו של שאר הבעלים, ובהחלט ייתכן שיש מקום להביע דיעה שתתאים לשאר הבעלים, ולחלופין לשמוע את דעת האחרים ולהצטרף אליה.

              בכל מקרה חשוב מאוד שתהיה בקשר עם חברי הנציגות, ותשלח הודעה מפורשת לחברי הנציגות כי אתה מבקש לקבל עדכון מלא, כמו כל שאר הבעלים, על כל פעולה.

              שכח מהעלבון ומהבושה - זהו עניין מסחרי-כלכלי ברובו, הכפוף, בין היתר, למסגרת שנקבעה בחוק לעניינים שונים בתהליך.

              אם אתה רוצה לשמוע לי - אל תוותר! המשך להישאר בקשר עם המעורבים, הבע את דעתך במועד, כי לעיתים דברים עלולים להיות מאוחרים מדי.

              ככל שתהיה מעורב, תהיה שותף לתהליך, שבכל מקרה ישפיע עליך, בין אם תרצה ובין אם לאו.

              אז מוטב שזה יהיה בדרך החיובית מאשר בדרך ההפוכה.

              בכל מקרה מאחלת לך המון הצלחה,

              המשך בדרך שהתחלת בה, אני מאמינה שזה יניב תוצאות חיוביות.

              בברכה,

              הדר פינק טבת, עו"ד
              מנהלת פורום תמ"א 38
              ביאליק 3, חיפה

              טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com

              • הדר כל הכבוד
                קרול | 14/02/2021 16:04

                אני לא מאמין, עורכת דין וגם בן אדם!