הקלטה וצילום שיחה בו המקליט הוא צד לשיחה

  • הקלטה וצילום של שיחה
    קורבן של הבנק | 09/02/2021 12:34

    בעקבות פעולות לא חוקיות שהבנק שלי עשה נגדי, אני רוצה ללכת לסניף ולהקליט/ לצלם בסתר את השיחה שאעשה עם הבנקאית שלי. האם מותר לי?
    (מקווה שזה הפורום המתאים)
    תודה.

    • הקלטה וצילום שיחה בו המקליט הוא צד לשיחה
      עו"ד אמיר מורשתי | 14/02/2021 16:52

      פונה יקר, מבחינת חוק האזנת סתר , הקלטת שיחה שאתה צד לה לא נחשבת כהאזנת סתר. יחד עם זאת אני מפנה אותך להוראות סעיף  3 לחוק האזנת סתר הקובע כי " האזנה לשיחה והקלטתה, אף שהן נעשות בהסכמת אחד מבעלי השיחה – אסורות, ודינן כדין האזנת סתר, אם נעשו למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, או למטרת גילוי דברים שבינו לבינה והם מצנעת האישות ושלא לצורך הליך משפטי בין בני זוג." בנוסף, בהתאם לסעיף 2(4) לחוק הגנת הפרטיות," פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו" היא עברה פלילית- כך שאם אתה מפרסם ברשתות החברתיות את השיחה עם הבנקאית שלך- אתה עלול למצוא עצמך עומד לדין פלילי ולתביעה אזרחית- אם לעומת זאת הפרסום היחיד שאתה עושה הוא במסגרת תביעה אזרחית של הבנק- הרי שהדבר מותר. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • פרסום תצלום אדם בנסיבות שעלולות להשפילו
        חיים | 14/02/2021 20:04

        הוא עבירה רק אם נעשה במזיד ואם לא עומדת למפרסם אף אחת מההגנות שבחוק.

        אילו כל פרסום תצלום של אדם בנסיבות שעלולות להשפילו היה עבירה, המגישים והעורכים של תוכניות כמו "יצאת צדיק" היו יושבים מזמן בבית סוהר.

      • תודה על התשובה
        קורבן של הבנק | 15/02/2021 17:28

        תודה רבה עו"ד אמיר מורשתי, התשובה המדוייקת שלך עוזרת לי מאוד.

        כמובן שאין המטרה לעשות שימוש שלילי בצילום, המטרה היא להשתמש בו בבית משפט בתביעה כנגדם.