אי הפרשות לפניסה

  • אי הפרשות לפניסה
    ליאור | 09/02/2021 09:00

    שלום,

    מראש מתנצל על האורך, אני פשוט במצב בעייתי ולא כל כך יודע לאן לפנות.

    אני אשמח לתאר את המצב שלי, ואת מה שאני מבין על מנת האם אני טועה?                                אני עובד בחברה מסוף שנת 2018 (כ- 28 חודשים עד היום).

    בכל חודש וחודש, בתלוש השכר שלי, הופיע סעיף שבו רשום ההורדות עבור הפרשה לפנסיה. בפועל, מתוך 28 חודשים, רק כ- 10 חודשים באמת הופרשו לי הכספים לפנסיה (כולל מה שהופרש ממני, מה שהופרש מהמעסיק והפיצויים).

    כל פעם ששאלתי את המעסיק לגבי כך, קיבלתי תשובות כמו "כן כן.. בחודש הבא...בשנה הבאה" וככה הוא גורר אותי עד היום.

    מחישוב מדוקדק מאוד שעשיתי יש פער של כמעט 20,000 שהוא לא הפקיד לי בחשבון הפנסיה. כאשר כמעט שליש מהסכום הזה נוכה לי בפועל מהמשכורת.

    בנוסף, ממה שקראתי באתר "כל זכות" ומחוק השכר אני מבין מספר דברים (בהנחה שהמעסיק שלי משלם משכורת בכל 10בחודש עבור החודש הקודם):

    1. כעשרה ימים לאחר מועד התשלום, אם לא היה משולם השכר אז היה נחשב כשכר מולן.

    2. תאריך הגג לתשלום הכספים הפנסיוניים הינו לאחר כ- 21 יום מהיום שבו שכר שלא שולם נחשב כשכר מולן.

    כלומר בערך כ- 31 ימים מיום תשלום השכר, אז אי תשלום הכספים הפנסיוניים נחשבים כהלנת שכר שבגינם מגיע לי פיצוי על הלנת שכר.

    בנוסף קראתי שעבור שבוע ראשון שלא שולמו הכספים מגיע לי 5% פיצוי.

    ועבור כל שבוע נוסף או חלק ממנו מגיע לי 10%.

    זאת אומרת אם בחודש 1.1.19 הייתי צריך לקבל משכורת ואכן קיבלתי את המשכורת אבל לא הופרשו לי כספי הפנסיה עד ה- 1.2.19 (+ - יום לפה יום לפה)

    אזי נניח כי הברוטו החודשי היה 1000, אז עבור שבוע נוסף מעבר ל 1.2.19 שלא שולמו הפנסיות מגיע לי 5% שהם 50 שקלים פיצוי, ועבור כל שבוע נוסף 10% שהם 100 שקלים פיצוי?

    ואם הוא לא שילם לי מעל שנה, אז אני רשאי לתבוע פיצוי עבור כל השבועות האלו?

    שאלה נוספת שלא הופיעה באופן מפורש,

    אם אני בוחר להתפטר כעת בגלל שהמעסיק די מתעלם מהבקשות שלי להשלמת הפנסיה, אני יחשב מתפטר כדין מפוטר? מבחינת זכויות ופיצויים?