שחרור כספי פיצויים.

  • עיכוב שחרור כספי הפיצויים אחרי אישור 161א'
    אשר אשר | 07/02/2021 23:36

    שלום

    לפני כחודשיים סיימתי יחסי עובד מעביד בחברה שבה עבדתי ועדיין לא קיבלתי את כספי הפיצויים המגיעים לי עבור 40 שנות עבודה בחברה.

    שאלתי היא - כמה זמן אחרי שמסרתי לחשב השכר של המעביד את מסמכי אישור טופס 161 א' מרשות מס הכנסה, המעביד נדרש לשחרר לרשותי את כספי הפיצויים הצבורים בקופת הגמל ובפוליסת ביטוח המנהלים ?

    שאלה נוספת - האם למעביד קיימת זכות כלשהי לעכב את שחרור כספי הפיצויים בתואנה שאני אחראי לאובדן של חלק מציוד מיחשוב שערכו כחדש מזערי מאוד יחסית לכספי הפיצויים ושכיום עקב הפחת ערך הציוד שלא אותר הינו חסר ערך בספרי החברה ? (בתהליך סיום העבודה נדרשתי לאתר את ציוד מיחשוב שהייתי "חתום" עליו ושהיה בשימוש גם ע"י שאר העובדים).

     חשב השכר של המעביד מעכב את תהליך שחרור כספי הפיצויים בתנאי של איתור כל ציוד המיחשוב ה"אבוד"

    אודה לקבלת התייחסותכם

    אשר

    • שחרור כספי פיצויים.
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 09/02/2021 13:42

      צהריים טובים

      אכן יכול להיות שיהיה עיכוב בשחורו הכספים הצבורים לך - זה בדרכ כלל לוקח מס' חודשים בין חודש לשלושה חודשיים.

      בכל מקרה לא מדובר במסמכים מורכבים ומסובכים שעל החשב להכין והעיכובים שנגרמים לא תמיד מוצדקים. שחרור הכספים מקרן הפנסיה הוא קצת יותר מורכב כי גם לקרן יש דרישות - עם זאת אתה בהחלט רשאי לפנות בעצמך לקרן ולבדוק מה מעכב את שחרור הכספים.

      בנוסף, ככל שיש ציוד שעליו מבקשים לחייב אותך - הם יכולים לעשות זאת אם מדובר בעילה מוצדקת ולא באופן שרירותי.

      על מנת שלא תחכה זמן רב - מציעה לך לפנות לחשב ולקרן כבר בימים אלה ולאות היכן הדברים עומדים והאם יש ביכולתך לנסות ולזרז את ההליכים.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com