אי מימוש הפקעה

  • הפקעה שלא בוצעה בעין
    עדנה | 07/02/2021 07:59

    בתב"ע רשום , שאם הפקעה שנקבעה בה לטובת הרחבת דרך לפי חוק התכנון והבניה לא תתבצע בעין באורח סופי תוך שנה , ההפקעה מבוטלת.
    ההפקעה לא בוצעה בעין והעיריה לא תפסה חזקה עשרות שנים במקום, ובעלי החלקה המשיכו להשתמש בכל השטח , (חלק החלקה שהיה אמור להיות מופקע) , כל אותן עשרות שנים כמימים ימימה.
    עכשיו העיריה עשתה תצ"ר ושם מופיע שהחלקה הוקטנה , כאשר השטח המופקע יורד ממנה.
    אבקש את דעתך המקצועית.
    תודה
    עדנה

    • אי מימוש הפקעה
      עו"ד ציפי מרגלית | 07/02/2021 10:58

      עדנה שלום,

      מבינה שמדובר בחלקה שתכנית קבעה בה הפקעה לפני עשרות שנים. בעבר לא היתה התייחסות ממשית ורצינית לעניין תפוגה של הוראות תב"ע. במידה ואכן עברו עשרות שנים והדרך לא הורחבה בפועל, מציעה שתשקלו פעולה לביטול ההפקעה ושינוי יעוד בחזרה של הקרקע שאמורה היתה להיות מופקעת אליכם. בעת עריכת תצ"ר אין אפשרות אלא להתייחס למצב המשפטי לפיו חלק מהקרקע אמור להיות מופקע.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • סוף
        סוף | 15/03/2021 10:48

        תודות לך.
        ולא הבנתי את הסוף שרשמת. תוכלי להבהיר?