למי יש יותר סמכות

  • למי יש יותר סמכות מהממונים הבאים :
    פאני | 06/02/2021 15:55

    למי יש יותר סמכות בעניין התמ"א : לממונה על החוק מכר או הממונה על הסדר מקרקעין ?

    הרי כל העניין של תמ"א להבדיל מקבוצת רכישה זה החוק מכר שמוקנה לתמ"א .

    הדילמה של הסמכויות אם זה בין הועדה המקומית לממונה על המקרקעין ולממונה על חוק המכר דירות , והדילמה הזאת נוחתת בדיוק על הדייר בתמ"א "הסרבן " שכפו עליו את התוכנית והתכנון של הפרוייקט בגין ייפוי כוח תכנוני  שנחתם ע"י קבוצת יורשי דירות בבניין !. ( עוול אלוקים עוול)

     בקבוצת רכישה יש לפחות הערת אזהרה על הקרקע והוצאות הבנייה ידועים מראש לקבוצת הרכישה.ולהם השליטה על ההוצאות ועל החשבון .  בתמ"א לדייר נהרסה הדירה הבנוייה על קרקע נקייה מכל חוב . הקרקע שלו משועבדת ללא מידע או אומדן על עלויות הבנייה   . לא היזם ולא הבנק ישתף מידע בעניין דו"ח אפס  . ואם הדייר זכה לקבל 26 מ"ר תוספת שטח  במקום 25 אז הדייר מתחייב על המטר מרובע שטח עוד מס על הרווח היזמי של 20 % ומע"ם . לעומת זה קבוצת רכישה אין מס על רווח יזמי .

    ואם עוד נוסיף שבקבוצת רכישה יש לפחות אנשים עם חשיבה וידע לעומת זה בתמ"א יש דיירים עשירים שלהם אין בכלל זמן להתעסק עם הסכם התמ"א , כי  ירשו מאגודת הציונות ללא כסף ואו  מהדוד ללא מכר ואו  מהירושה שהשאירה הסבתא ל-6 נכדים . כך שההסכם  התמ"א שנחתם ע"י דיירים הוא עלול להיות ערוך לטובת היזם בלבד כי ליורשים אין כל עניין לבזבז עוד ייעוץ משפטי על על הסכם תמ"א כי הדירה נתקבלה ללא מכר .

    מכל הנ"ל , אנני מבינה למה בכלל יש רוכשים של דירות בפרויקטים של תמ"א ? .

    בבקשה דעתיכם  תודה !

    • למי יש יותר סמכות
      עו"ד אילן הלוי | 10/02/2021 07:58

      פאני היקרה שלום

      מזמן לא שמעתי ממך...

      את עושה סלט חתוך דק וקשה לי להבין מה השאלה.

      לא יודע למי הכוונה הממונה על הסדר מקרקעין. כנראה שהתכוונת למפקחת על רישום מקרקעין. סמכויותיה על פי חוק המקרקעין (חיזוק ...) הם, בהקשר של תמ"א 38, לדון בתביעות כנגד בעלי דירות שלא חתמו על הסכם התמ"א כאשר הסעד המבוקש הוא לחייב אותם בחתימה. זה הכל. המפקחת בודקת מגוון שיקולים בהקשר הקנייני בלבד תוך כיבוד דעתם של רוב בעלי הדירות שחתם מחד ובחינת טענות קיפוח או אחרות מצד מי שלא חתם, והכל מתוך ראיה כוללת של חשיבות פרויקטים של תמ"א.

      ממונה על חוק המכר שואב סמכויות מכוח חוק המכר (דירות) שלא בהכרח חל על בעלי דירות בפרויקט תמ"א. בכל מקרה הוא בודק בעיקר עמידה במחויבויות היזם למתן ערבויות ולרישום.

      כפי שאת רואה אין קשר בין השניים.

      קבוצת רכישה היא סוג אחר. הם רוכשים ביחד קרקע. בניגוד לבעלי דירות בבנין תמ"א שכבר רשומים כבעלי הזכויות.

      מקווה שעשיתי סדר.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com